Johnson, bu bu beş unsurun, kısıtlama önlemlerindeki herhangi bir esnemenin "dikkatli, orantılı ve güvenli" olması için tasarlandığını söyledi ve "İkinci bir zirve noktasından kaçınmak adına elimizden geleni yapmalıyız" dedi. 

Johnson, beş noktada da hedeflere ulaşıldığını vurguladı.

Yalnız yaşayanlara 'destek balonu' 

Johnson, İngiltere'de yalnız yaşayanların ve bekar anne ve babaların, 13 Haziran'dan itibaren, herhangi bir sayıdaki insanın yaşadığı bir başka haneyle bir "destek balonu" oluşturabileceklerini söyledi. 

Bu iki hanenin birbirlerinin evlerinde kalabilmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymalarının gerekmediği anlamına geliyor. 

Eylül'de okula dönüş

Johnson, bulaşma oranının tüm ilkokul öğrencilerinin okula dönmesine izin verilebilecek kadar düşmediğini, ancak ilerleme kaydedilmesinin devam etmesi halinde, Eylül'de tüm öğrencilerin okullarına gidebilmesini istediğini belirtti. 

Vallance: R oranı ülkenin tüm bölgelerinde 1'in altında

Johnson ile birlikte basın toplantısına katılan, İngiltere'nin baş bilim danışmanı Sir Patrick Vallance da, İngiltere genelinde bulaşma oranını gösteren R oranının, tüm bölgelerde 1'in altında olduğunu ve 0,7 ila 0,9 arasında değiştiğini belirtti. 

Vallance, "İngiltere'de günlük vaka sayısının 5 ila 6 bin olduğunu tahmin ettiğini, vaka sayısının düştüğünü, ancak hala çok düşük olmadığını" belirtti. 

Vallance "Salgın daralıyor ama hızla değil" dedi ve bu durumun kısıtlamalardan "çok dikkatli çıkılması" fikrini desteklediğini belirtti.