İngiliz kadın, 75 yaşında, İngiltere'yi yakaladıktan sonra Berkshire'da 1. koronavirüs ölümü oldu - ve dava sayısı 116'ya ulaştı

İngiltere’nin Berkshire bölgesinde 70'li yaşlarındaki bir kadın, koronavirüsün pozitif çıkmasının ardından İngiltere'de ölen ilk hasta oldu.

Kraliyet Berkshire NHS Vakfı, ülke genelinde 100’den fazla koronavirüs vakası olduğunu açıkladı ve 75 yaşındaki kadının ilk kurban olduğunu doğruladı.

Endişe verici bir gelişmede, sağlık görevlileri hastanın İngiltere'de virüsü kasıldığına ve sağlık çalışanlarının temas ettiği herkesi izlemek için uğraştığına inanıyorlar.

NHS yetkililerinin açıklamasında, hayatını kaybeden kadının son zamanlarda yurt dışına çıkmadığı belirtilerek, daha önce de koronavirüs dışında rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gelip gittiğini, son şikayetinde ise virus kaynaklı rahatsızlığın tesbit edildiğinin altı çizildi.

Daha fazla ayrıntı verilmeyen açıklamada, konuyla ilgiliolarak kadının ailesine bilgi verildiği ve mahremiyete saygı duyulması gerektiği kaydedildi.

İngiltere sağlık otoritesi Profesör Chris Whitty, "İngiltere'de COVID-19 için pozitif test eden bir hastayı ne yazık ki öldü. Ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum ve gizlilik taleplerine saygı duyulmasını rica ediyorum." şeklinde konuştu.



Öte yandan, İngiltere’de koronavirus (Covid -19) virüsü taşıyan vaka sayısının bugün 116’ya çıktığı bildirildi.