Kulp ilçesi Başbuğ köyü Yeşilli Mezrası'na giden doktor ve ebeler, meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda köylü kadınlara görseller eşliğinde eğitim verdi.  

 

 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un Koordinatörlüğünde kentte oturan 15-69 yaş arasındaki 500 bin kadına ulaşması hedeflenen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında eğitim çalışmaları sürüyor. Projesi çalışmaları kapsamında Kulp ilçesi Başbuğ Köyü Yeşili Mezrası'nda kadınlara eğitim verildi. Yanlarında projeksiyon cihazı, bilgisayar ve görsel malzemelerini köye götüren ebe ve doktorlar, köy evlerinde kadınlara görseller eşliğinde meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda eğitim verdi.

 

 

Kadın Sağlığı Eğitimi projesi kapsamında eğitimi evlerinde görsel malzemeler ile gören kadınlar, kafalarına takılan soruları sağlık ekiplerine yöneltirken, Türkçe bilmeyen kadınlara Kürtçe sunum yapıldı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, projenin temel amacının kadınlar olduğunu belirterek, onların sağlığı ve risk altında olabilecekleri alanlarda bilgi sahibi olmaları, daha duyarlılık ve farkındalık yaratarak bu çalışmayı onlarla paylaşmak olduğunu söyledi. 

 

 

DHA-Sağlık - Türkiye-Diyarbakır - Ferit ASLAN