Alışveriş merkezine konulan 3 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğinde ve 10 metre uzunluğundaki maket ilgi çekti.
İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Simge Özgüner, gazetecilere yaptığı açıklamada, maketle kolon ve meme kanseri konusunda ziyaretçilere bilgi verdiklerini söyledi.
Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğuna dikkati çeken Özgüner, "Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi olan kanserin yayılma sıklığı maalesef her geçen gün artıyor. Hastalıklarla mücadelede kanserden korunma, erken teşhis ve tedavi konusunda toplumdaki bilinç düzeyinin artması çok büyük önem taşımakta. Biz de Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kanserler Dans Derneği iş birliğiyle dev kolon maketini sergileyerek, insan bağırsağının yapısı, kalın bağırsakta olabilecek kanser hastalığını görmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Maketin insanların bağırsak yapısıyla görsellik anlamında birebir aynı olduğunu vurgulayan Özgüner,"Vatandaşlarımızda bu anlamda hem kolon kanseri hem de bağırsak hastalıkları hakkında daha fazla farkındalık oluşturarak, bilinçlendirerek kanser taramasının önemini vurgulamayı amaçlıyoruz. Bağırsak kanseri Türkiye'de ve dünyada en sık görülen ilk üç kanser arasında yer alıyor. Bunun için kanser taramasını yaptırmak önemli. Bu vesileyle böyle anlamlı bir etkinlikte bize destek veren Kanserle Dans Derneği yetkililerine teşekkür ederim."ifadelerini kullandı.