Birçok ebeveyn, hafif ateşin tehlikeli olmadığını ve kendi başına gideceğini ileri süren açıklamalara rağmen, çocuk­larının vücudun enfeksiyonla savaşma şeklini kolaylaştırmak için Calpol kul­lanıyor.

Doktor Chris Van Tulleken çocuk­larımıza verdiğimiz ilaçların ardındaki gerçeği keşfediyor. Calpol’un etken maddesi parasetamol. Parasetamol etken maddeli ilaçlar 40 yıl öncesine oranla üç kat daha fazla kullanılıyor. ‘The Doctor Who Gave Up On Drugs’ isimli belgeselde yer alan Dr. Chris Van Tulleken, çocukların bu ilaçlara bağım­lılık kazandığını iddia ediyor.

Dr. Marlow “Calpol’da yer alan pa­rasetamola bağımlı olan çocuk hasta­larımız var. Ve bu ilaca biz ‘çocukların eroini’ ismini verdik” diye konuşuyor.

Parasetamol etken maddesi içeren ilaçlarin, astıma neden olup böbrek, ka­raciğer ve kalbe zarar verdiği açıklanı­yor. Acil tıp uzmanı Dr. Damian Roland parasetamol etken maddesi içeren ilaç­ların düzgün kullanılması halinde zarar­sız olduğunu savunuyor ve her ateşi çık­tığında çocuklara bu tür ilaçları veren ebeveynleri eleştiriyor.

Çocuğunuz sağlıklıysa, yüksek ol­madığı sürece ateşin çocuğunuza za­rar vermeyeceğini söylüyor.

Kaynak: 

http://www.goodtoknow.co.uk/family/ calpol-heroin-childhood-according-to-doctor-387551