Quote Message: Sosyal izolasyon konusunda yeteri kadar başarılı değiliz. Şehirler arası ulaşımı daha fazla kısıtlamalıyız, başta İstanbul olmak üzere sokak hareketliliği halen devam ediyor; daha aza inmeli. Gençlerin hareketi ise riski daha da artırmaktadır. Dikkat etmemiz gerekenler temas, mesafe, izolasyondur.



Sosyal izolasyon konusunda yeteri kadar başarılı değiliz. Şehirler arası ulaşımı daha fazla kısıtlamalıyız, başta İstanbul olmak üzere sokak hareketliliği halen devam ediyor; daha aza inmeli. Gençlerin hareketi ise riski daha da artırmaktadır. Dikkat etmemiz gerekenler temas, mesafe, izolasyondur.

Quote Message: Yoğun yerlerde, toplu ulaşımda ve kalabalık yerlerde maske takılması Bilim Kurulu’nun önerisi.

Yoğun yerlerde, toplu ulaşımda ve kalabalık yerlerde maske takılması Bilim Kurulu’nun önerisi.



Quote Message: Bir kişinin 2,6 kişiye bulaştırdığını biz biliyoruz. Biz ortalama bir virüsü taşıyanın 2,6 kişiye bulaştırdığı bilgisini Çin’den, DSÖ’den biliyoruz. Bizim vakalarımızın analizlerini yaparken sadece İstanbul için söylüyorum, filyasyon dediğimiz, gördüğümüz bir vakanın kimlere bulaştırdığına baktığımızda, bir kişinin bulaştırdığı kişi sayısı 16. O nedenle bulaştırıcılığın dünyadaki bilgiden daha yüksek olduğunu söyledik.

Bir kişinin 2,6 kişiye bulaştırdığını biz biliyoruz. Biz ortalama bir virüsü taşıyanın 2,6 kişiye bulaştırdığı bilgisini Çin’den, DSÖ’den biliyoruz. Bizim vakalarımızın analizlerini yaparken sadece İstanbul için söylüyorum, filyasyon dediğimiz, gördüğümüz bir vakanın kimlere bulaştırdığına baktığımızda, bir kişinin bulaştırdığı kişi sayısı 16. O nedenle bulaştırıcılığın dünyadaki bilgiden daha yüksek olduğunu söyledik.

Quote Message: Covid-19’dan vefat eden kişilerin, bulaşıcı hastalıklarda nasıl tedbir alınarak gömülüyorsa aynı durumda defnedilmesi gerekir. Bu konuda gerekli bilgiyi bakanlıklara ilettik, ekstra bir tedbire gerek yok.

Covid-19’dan vefat eden kişilerin, bulaşıcı hastalıklarda nasıl tedbir alınarak gömülüyorsa aynı durumda defnedilmesi gerekir. Bu konuda gerekli bilgiyi bakanlıklara ilettik, ekstra bir tedbire gerek yok.