Bakan Koca, 22 Nisan itibariyle son tabloya ilişkin yaptığı açıklamada, ölü sayısının 117 arttığını vaka sayısının ise 98 bin 674'e çıktığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, basın toplantısında tedavi sürecinde iyi durumda olunduğunu ifade ederek, tablolarla dünyadaki bazı ülkelerle Türkiye'nin oranlarını karşılaştırdı:

Dünyada giderek artan ama Türkiye'de stabilleşen bir tabloyu çok net görüyoruz. Türkiye, yüzde 2,3 ile en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden. Bu, hastalığa etkili bir tedavi uyguladığımızı kanıtlamaktadır. Türkiye'de vakaların, pnömoni yani zatürre olma oranı her geçen gün azaldı."

Bakan Koca, "Koronavirüs salgınında Çin'e benzer bir seyir izliyoruz." dedi.

Koca, Ramazan bayramı ve sonrasında kademeli olarak normalleşme sürecine geçilebileceğini söyledi.

İstanbul'da son yılların ortalamasının üzerinde ek ölüm olduğuna ilişkin New York Times haberi ile ilgili, "Türkiye karşıtlığı ile hazırlanmış haber" ifadesini kullandı.

Koca, Dünya Sağlık Örgütü'nün PCR testi yapabilen ülkeler için tek kod önermeye devam ettiğini, PCR testi yapamayan ülkeler için ise ikjnci bir kod önerildiğini kaydetti.

Son yıllara ait ölüm oranlarını örnek olarak gösteren Koca, 1 Nisan tarihine kadar yapılan verilendirmelerde, sene bazlı olarak beklenen artışın da yaklaşık 3 bin altında olunduğunu kaydetti.

Koca, tanının bakanlık tarafından değil, doktorlar tarafından konulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, İngiltere Sağlık Bakanı Hancock ile de gün içinde görüşme yaptıklarını, bu görüşmede koruyucu kıyafet konusunun da gündeme geldiğini söyledi. 

Bakan Koca, "İkinci kez yardım etme noktasında adım atmış olduk. Karşılıklı bilgi alışverişi ve tecrübe paylaşımları için de yaklaşımları olacak." dedi.