Koronavirüs birçok yerde görülmesine karşın ülkemizde görülmemiştir. Tüm çabamız bunun bu şekilde devam etmesi yönündedir. Çin’e alınan tedbirler ile başarı sağladık. İran'a karşı da tedbirlerimizi yoğunlaştırdık.

Quote Message: Pazar günü İran ile uçuşlarımız tek taraflı olarak durdurulmuştu. Tahran’dan özel olarak Türk vatandaşlarını taşıyan THY uçağının seferi esnasında yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretlerinin olduğunun öğrenilmesi ve bazı yolcularda soğuk algınlığı bulgularının olması nedeniyle uçağı Ankara’ya indirme kararı aldık. İstanbul’da hazırlıklarımız tam olmasına rağmen bunun nedeni Ankara’da daha önce bu konuda deneyimi olan karantina ekibimizin hazır olmasıydı. Risk almamak adına vatandaşlarımız ve mürettebatımız Zekai Tahir Burak Hastanesi ve Bilkent Klinik Konukevi’nde karantinaya alınmışlardır.

Pazar günü İran ile uçuşlarımız tek taraflı olarak durdurulmuştu. Tahran’dan özel olarak Türk vatandaşlarını taşıyan THY uçağının seferi esnasında yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretlerinin olduğunun öğrenilmesi ve bazı yolcularda soğuk algınlığı bulgularının olması nedeniyle uçağı Ankara’ya indirme kararı aldık. İstanbul’da hazırlıklarımız tam olmasına rağmen bunun nedeni Ankara’da daha önce bu konuda deneyimi olan karantina ekibimizin hazır olmasıydı. Risk almamak adına vatandaşlarımız ve mürettebatımız Zekai Tahir Burak Hastanesi ve Bilkent Klinik Konukevi’nde karantinaya alınmışlardır.

Quote Message: 132’si yolcu ve 8’i mürettebat olmak üzere, 140 kişi içinde ateşi olan olmadığını; dört hastada öksürük, iki hastada boğaz ağrısı olduğunu ve genel durumlarının iyi olduğunu ifade etmek istiyorum. Gerekli testler yapıldı. Sonuçlar önümüzdeki saatler içinde çıkmış olur. Akşam saatlerinde hastaneyi ziyaret ettiğimde sonuçlar çıkmış olur, onu da açıklamış olurum.

132’si yolcu ve 8’i mürettebat olmak üzere, 140 kişi içinde ateşi olan olmadığını; dört hastada öksürük, iki hastada boğaz ağrısı olduğunu ve genel durumlarının iyi olduğunu ifade etmek istiyorum. Gerekli testler yapıldı. Sonuçlar önümüzdeki saatler içinde çıkmış olur. Akşam saatlerinde hastaneyi ziyaret ettiğimde sonuçlar çıkmış olur, onu da açıklamış olurum.

Quote Message: İran’dan sadece Türk vatandaşlarının girişine, Kum ve Meşhed geçmişi olanlar 14 günlük karantinaya alınmaktadır. Bunun dışındaki yolcular ise evde ya da uygun ortamda 14 günlük gözleme alınmaktadır. Sağlık kontrolünden geçemeyenlerin girişine izin vermedik. Şüpheli bulduğumuz vatandaşlarımızda yapılan tetkiklerde hepsinin negatif çıktığını, koronavirüs hastası olmadığını ifade etmek istiyorum." from Fahrettin Koca Sağlık Bakanı

İran’dan sadece Türk vatandaşlarının girişine, Kum ve Meşhed geçmişi olanlar 14 günlük karantinaya alınmaktadır. Bunun dışındaki yolcular ise evde ya da uygun ortamda 14 günlük gözleme alınmaktadır. Sağlık kontrolünden geçemeyenlerin girişine izin vermedik. Şüpheli bulduğumuz vatandaşlarımızda yapılan tetkiklerde hepsinin negatif çıktığını, koronavirüs hastası olmadığını ifade etmek istiyorum."


Fahrettin KocaSağlık Bakanı