Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın açıklaması söyle

Toplam sağlık personeli sayısı 1 milyon 61 bin 635. Bu, sizler için gece gündüz görev başında olan sağlık ordusudur. Bu orduya güvenin. Yoğun bakım kapasitesinde Avrupa’nın en avantajlı ülkesiyiz. Bugüne kadar 2.423 hastamız iyileşip taburcu edildi."


Quote Message: Saygıdeğer vekillerimiz, sağlık camiası olarak uzun zamandır süren bir sorunumuz var. Hekimlerimizin, diğer sağlık çalışanlarının uğradığı şiddet defalarca haber konusu oldu. Yüce Meclisimiz sağlıkta şiddetin önlenmesi yasa teklifiyle beklediğimiz adımı atmış oldu. Sizden istirhamımız bu yasa teklifinin oybirliğiyle bir an önce yasalaşmasıdır.

Saygıdeğer vekillerimiz, sağlık camiası olarak uzun zamandır süren bir sorunumuz var. Hekimlerimizin, diğer sağlık çalışanlarının uğradığı şiddet defalarca haber konusu oldu. Yüce Meclisimiz sağlıkta şiddetin önlenmesi yasa teklifiyle beklediğimiz adımı atmış oldu. Sizden istirhamımız bu yasa teklifinin oybirliğiyle bir an önce yasalaşmasıdır.

Quote Message: Kullandığımız ilaçların faydasından her geçen gün emin olduğumuzu söyleyebilirim, yoğun bakımdaki hastalarımızın her geçen gün azaldığını gösteren tablo. Türkiye'de ölüm oranı yüzde 2,15'dir. Bu sonucun erken tanı ve tedavide uygulanan yöntemden kaynaklandığını düşünüyoruz."

Kullandığımız ilaçların faydasından her geçen gün emin olduğumuzu söyleyebilirim, yoğun bakımdaki hastalarımızın her geçen gün azaldığını gösteren tablo. Türkiye'de ölüm oranı yüzde 2,15'dir. Bu sonucun erken tanı ve tedavide uygulanan yöntemden kaynaklandığını düşünüyoruz."

Quote Message: İstanbul için yoğun bakım doluluk oranı yüzde 59,5. Diğer hastalar için yatak doluluk oranı yüzde 50,2. Türkiye genelinde yatak doluluk oranımız da yüzde 36,3. Şu an bu anlamda bir sorunumuzun olmadığını söyleyebilirim."

İstanbul için yoğun bakım doluluk oranı yüzde 59,5. Diğer hastalar için yatak doluluk oranı yüzde 50,2. Türkiye genelinde yatak doluluk oranımız da yüzde 36,3. Şu an bu anlamda bir sorunumuzun olmadığını söyleyebilirim."

Quote Message: Genç arkadaşlar sizde belirti olmaması sizi yanıltmasın. Virüsü yenemeyecek kişilere bulaştırma riskiniz olduğunu unutmayın. 'Bir şey olmaz' düşüncesi tehlikelidir."

Genç arkadaşlar sizde belirti olmaması sizi yanıltmasın. Virüsü yenemeyecek kişilere bulaştırma riskiniz olduğunu unutmayın. 'Bir şey olmaz' düşüncesi tehlikelidir."

Quote Message: Maskeler konusu E-devlet ve PTT üzerinden devam ediyor. ‘Maskenizi takın güvenle sokağa çıkın’ demiyoruz. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması gerektiğini söylüyoruz. Market çalışanlarına ayrıca veriliyor. Bir şekilde zorunlu olarak çıkmak isteyen olursa o durumda bunu kullanabilir."

Maskeler konusu E-devlet ve PTT üzerinden devam ediyor. ‘Maskenizi takın güvenle sokağa çıkın’ demiyoruz. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması gerektiğini söylüyoruz. Market çalışanlarına ayrıca veriliyor. Bir şekilde zorunlu olarak çıkmak isteyen olursa o durumda bunu kullanabilir."

Quote Message: (İsrail’in Türkiye’den tıbbi ekipman almak istediği iddialarıyla ilgili) İsraille ilgili koruyucu malzeme merkezli görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde şekillenmiş olur. Bu konuda yardım etmek istiyoruz."

(İsrail’in Türkiye’den tıbbi ekipman almak istediği iddialarıyla ilgili) İsraille ilgili koruyucu malzeme merkezli görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde şekillenmiş olur. Bu konuda yardım etmek istiyoruz."


Quote Message: İyileştikten sonra tekrar hastalanan bir kişi şu ana kadar olmadı. (‘Hastalığın zirve yapma noktasını ne zaman bekliyorsunuz?’ sorusuna yanıt olarak) Önümüzdeki iki haftanın önemli olduğunu ifade edebiliriz."

İyileştikten sonra tekrar hastalanan bir kişi şu ana kadar olmadı. (‘Hastalığın zirve yapma noktasını ne zaman bekliyorsunuz?’ sorusuna yanıt olarak) Önümüzdeki iki haftanın önemli olduğunu ifade edebiliriz."