BBC televizyonunun sabah programına katılan Kültür Bakanı Oliwer Dowden, malzemeleri taşıyan uçağın bugün öğleden sonra kalkmasını beklediğini söyledi. 

Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick'in sevkiyatın dün ulaşacağını söylemesinin, ancak bunun gerçekleşmemesinin ardından, Kültür Bakanı Dowden yeni vaatlerde bulunmak istemediğini vurguladı. 

Ancak Bakan Dowden, teslimatın bugün yapılacağını düşündüğünü belirtti.

Fakat İngiliz Bakan, daha sonra BBC Radyosu'nda katıldığı bir programda bu söyleminden geri adım attı ve malzemeleri taşıyan uçağın bugün Türkiye'den kalkacağı konusunda sadece "umutlu" olduğunu ifade etti. 

İngiliz Sağlık Hizmeti NHS'e bağlı hastanelerin kurduğu birlik NHS Providers'ın Genel Sekreteri Chris Hopson da geciken sevkiyatın bugün geleceğinden kuşkulu olduğunu belirtti. 

Hopson "Bugün gelecekse bile geç gelecek. Bu durum, münferit sevkiyatlara odaklanma konusunda dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Son bir kaç haftadır yaşadığımız acı tecrübeler, malzemeler gelene, kutular açılana ve test edilene dek NHS'in koruyucu önlüklerin sahadaki doktorlara sağlanmasına güvenemeyeceğini gösterdi" dedi.