“The Endless River“da bir de Türkçe isimli parça bulunuyor. “Anısına” ile birlikte yine son albümlerinde bulunan Fransızca başlıklı “Allons-y” şarkıları grubun 47 yıllık tarihindeki ilk İngilizce isme sahip olmayan parçaları olarak anılıyor.

Grubun gitaristi ve vokali David Gilmour düşüncelerini açıkladı:
“Çoğu parçayı unutmuştum. Ama Nick ve Roger’in kaleminin değdiği parçalar hala orada ve bu durum açıkça anlaşılıyor. Evet bu anlamda hangi parçaların albüme gireceğine ve albümün satışa sunulması gerektiğine çabuk karar verdik.”

Gilmour ve Mason hala Pink Floyd grubu adı altında müzik yapan iki asıl üye olarak tanınıyor. Grubun kurucusu Roger Waters, 1980 yılında solo kariyerine başlayarak Pink Floyd’dan ayrılmıştı.

Projenin artistik direktörü Aubrey Powell ise albüme seçilmiş parçaların grubun tarzınından farklı olduğunu belirtti:
“Bu albüm önceki çalışmalardan oldukça farklı: Asla asla demeyin. Ama bu daha çok görsel bir albümü. “The Division Bell” zamanında ortaya çıkmış bir müzikal altyapıya sahip. Bu açıdan biraz daha farklı. Elbette onların son albümü olabileceği de düşünüldüğünde daha narin ve “abstrak” parçalar var. Ancak sosyolojik açıdan kasti bir seçim değil.”

“The Endless River” müzik marketlerdeki yerini aldı.