Bob Dylan, müzik endüstrisinde ses getiren yeni bir anlaşmayla tüm müzik kayıtlarının yayın haklarını Sony Music'e sattı. Amerikan müzik dergisi Billboard'un tahminine göre anlaşmanın tutarı yaklaşık 200 milyon dolar.

Anlaşma, Dylan'ın Blonde On Blonde gibi 1960'larda çıkardığı klasik albümlerinden 2020'de yayımladığı Rough And Rowdy Ways'e kadar güncel tüm kayıtlarını içeriyor.

Sony Music anlaşmayla, Dylan'ın 39 stüdyo albümü, sanatçının lisanssız şarkılarının olduğu ve bootleg olarak bilinen 16 derleme albümü ve gelecekte derlenip yayımlanabilecek olan yayımlanmamış materyallerinin haklarını da almış oldu.

Şirket, yaptığı basın açıklamasında 80 yaşındaki sanatçının Sony'nin Columbia Records şirketiyle yaptığı kayıt sözleşmesini de uzatarak "gelecekte birden fazla yeni albüm" sözünü verdiğini söyledi.

Anlaşmayla ilgili Sony Music Yönetim Kurulu Başkanı Rob Stringer, "Columbia Records, kariyerinin başlangıcından beri Bob Dylan ile özel bir ilişkiye sahipti ve süregelen 60 yıllık ortaklığımızı büyütmeye ve geliştirmeye devam etmekten büyük gurur ve heyecan duyuyoruz.'' dedi ve ekledi:

"Bob, müziğin en büyük ikonlarından biri ve rakipsiz bir dehaya sahip bir sanatçı. Müziğini bugün birçok hayranına ve gelecek nesillere sunmanın yeni yollarını bulmak için Bob ve ekibiyle birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz."

Dylan ise yaptığı açıklamada, "Columbia Records ve Rob Stringer, uzun yıllar boyunca benim için iyilikten başka bir şey olmadı. Tüm kayıtlarımın ait olduğu yerde kalmasından memnumun" ifadelerini kullandı.

Dylan daha önce şarkılarının tüm haklarını Universal Music'e satmıştı. (BBC TÜRKÇE)