Türkiye'de teknoloji startup şirketlerinden girişimcilerin yarıştığı GREAT Startup Yarışması'nda HotelRunner, Jüri Özel Ödülü'nü aldı. Toplam beş kategoride verilen ödüller, son beş yıl içinde kurulmuş ve sicili Türkiye'de olan şirketlerin ana paydaşlarının katılımına açık. Kategoriler arasında Kadın Teknoloji Girişimcisi, Öğrenci Genç Girişimci, Anadolu'dan Teknoloji Girişimcisi, Sosyal Teknoloji Girişimcisi ve Jüri Özel Ödülü gibi ödül kategorileri bulunuyor.

UKTI Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkaslar Genel Direktörü Leigh Turner, Pegasus Havayolları CEO'su Ali Sabancı, YemekSepeti CEO'su Nevzat Aydın, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner gibi isimlerin jürisi olduğu yarışmada, her kategoriden üçer aday kısa listeye alındı. Daha sonra jürinin oylarıyla belirlenen kazananlara ödülleri 27 Kasım'da düzenlenen "British Technology Summit 2014"te takdim edildi. 

ÖDÜL SAHİPLERİNE İŞLERİNİ BİRLEŞİK KRALLIK'A TAŞIMA FIRSATI

Teknolojik inovasyonun yanı sıra, ödül verilen iş fikirlerinin inovatif, pratik ve karlılığı yüksek, fizibilite ve pazar analizlerinin yapılmış olması, büyüme potansiyeline sahip olması ve işin Birleşik Krallık'ta başarılı olma potansiyeli gibi faktörlere uygunluğuna dikkat edildi. 

27 Kasım'da gerçekleştirilen törende verilen ödüllerin sahiplerine önemli imkanlar da sunulacak. Kazananlar, Londra'da 3 gün konaklayacak ve bu süreçte yatırım fonlarıyla tanışma ve görüşme, finans ve hukuk uzmanlarından danışmanlık alma, Küresel Girişimcilik Programı kapsamında mentorluk seanslarına katılma, Birleşik Krallık'taki imkanlar üzerine bilgi alma ve Londra teknoloji merkezi "Tech City"yi ziyaret etme şansına sahip olacak.