Mehmet Taisi Guzel/Londra

Foto; Alper Tasci

King's College'ın Strand kampüsündeki farklı salonlarda gerçekleştirilen programda Mustafa Karadeniz'in "Çınar", Semih Kaplanoğlu'nun "Buğday", Esra Vesu Özçelik'in "Hicran ve Melek", Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu", Derviş Zaim'in "Rüya", Mustafa Kara'nın "Kalandar Soğuğu" ve Can Ulkay'ın "Ayla" filmleri bulundu.

Hicran ve Melek"in yönetmeni ESRA Özçelik  filmi izlendikten sonra  seyircilerle soru cevap şeklinde soruları yanıtladı. Özçelik bunun kendisinin ilk uzun metraj filmi olduğunu belirterek, tamamlandığı 2015'ten bu yana aralarında Kanada, Hindistan ve İngiltere'nin de yer aldığı ülkelerden ödüllerle döndüğünü söyledi.

Özçelik filmin şimdi de Enstitünün etkinliklerinde dünya izleyicisiyle buluştuğunu dile getirerek  önümüzdeki senede İngiliz ve Türk ortak yapımı bir film yapma hazırlığında olduğunu belirtti. 

Esra Özçelik Orta Okul yıllarında hikaye ve şiir yazmaya başladığını ve kitap okumayı çok sevdiğini söyledi.İleriki yıllarda sinema okumaya karar verdiğini ve İngilterede film ve sinema dalında eğitim aldığını belirtti.

Özçelik Türkiye’de geçen hafta gösterime giren “Deliler” filminin senaryo hikayesininde yazarı olduğunu,"Deliler" filmi ile ilgili de iddialı konuşan özçelik tarihi ve pahalıya mal olan bu film ,Türkiye’de ve yurt dışında gösterilerek ilgi çekmeye başladı dedi.