“Melissa” 27 Ocak saat 19.45’te “Upper St, London N1 2UD” adre­sindeki Islington Assembly Hall’da sergilenecek. Antalya Devlet Ti­yatrosu dramaturglarından Hü­seyin Erdoğan’ın yazdığı, Günyol Bakoğlu’nun yönettiği oyunun bi­letleri Dice FM’den alınabilecek.

Yönetmen Bakoğlu oyunla ilgili şu yorumu yaptı:

“Züleyha bir kadın hikayesi ilk bakışta. İçimizden biri! Belki yan komşumuz, belki akrabamız, belki sadece markette yanımızdan ge­çen kadın ya da oyunu seyreden­lerden biri. Bu bir çeşit direniş öy­küsü. Sisteme, yaşama, yerleşiklere bir başkaldırı. Herşeye rağmen ya­şama tutunma, seçimini yaşamdan yana kullanma öyküsü. Diğer yan­dan dibine kadar sert bir toplum­sal eleştiri.

Sahnede pek çoğumuzun daya­namayacağı bir trajediyi yaşamış ama hayatla, kendiyle dalga geçen ve her şeye rağmen yaşama tutu­nan bir kadın savaşçı göreceğiz. Teknik açıdan oyunda farklı bir sah­neleme tekniği kullanmaya çalıştık. Sahnede ilk andan itibaren Melissa Kenter’i görecek seyirci, alışılmışın tersine. Sözünü ettiğimiz interaktif bir oyun değil. Bir ortaklık sadece. Züleyha sahneden kendi yaşam öy­küsünü anlatacak ama bazen dışına çıkacak Züleyhalığın ve Melissa’yı göreceğiz o anlarda. Zaman zaman seyirciyi rahatsız edecek, dürtecek.

İstiyoruz ki seyirci oyunun ertesi günü kalktığında hala acı tatlı oyu­nun tadını damağında hissetsin. Tüketilip hemen çöpe atılmasın…”