MUSTAFA KÖKER

LONDRA

Aynı etkinlik kapsamında, tasarımları 
Zeynep Kartal
 tarafından yapılan ve iki ressamın eserlerinin kumaşa aktarıldığı 10 parçalık gece elbisesi koleksiyonunun defilesi de gerçekleştirildi.

Perşembe akşamı açılan sergiye KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Zehra Başaran, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Kerim Sercan Evcin, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, İkinci Sekreter Dilşad Şenol, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Yasemin Brett, TBCCI Direktörü Yavuz Sökmen, Türkiye’nen gazeteci Kenan Erçetingöz, eşi Gül Erçetingöz, ünlü modacı Barbaros Apaydın, Yelda İpekli ve seçkin bir davetli katıldı.

SANATÇI İLETİŞİM HALİNDE OLMAZSA KENDİNİSİNİ YALNIZ HİSSEDER

İnamoğlu ve Ateş’e ait olan ve kumaşa aktarma çalışmaları yapılan söz konusu tablolardan oluşan serginin açılışında konuşan,Yunus Emre Enstitüsü İngiltere Direktörü Dr. Mehmet Karakuş, böyle farklı bir projeye evsahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.


Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş

‘Sanatın Modayla Tanışması’ projesinin her yönüyle önem taşıdığını belirten Karakuş, “Bu fikir bize sunulduğunda, heyecanlanırıcı geldi çünkü, sanatçıları ve moda tasarımcılarını birleştirecekti. Ve sonuç olarak beraber çalışıp fikir ve emek paylaşımı olacaktı. Biz inanıyoruzki sanatçı iletişimden uzak durursa kendisini değersiz hisseder. Toplumun bir paçası gibi hissetmez. Farklı sanatçılar birbirinden faydalanabilir. Bu müzisyen de olsa, şair de olsa ressam  ya da tasarıcı da olsa böyledir. Kendilerince ve stilleriyle eşsiz olabilirler. Ama birbirleriyle iletişim kurmazlarsa tek duramazlar. Sanat ve moda gerçeklerden her zaman uzak değildir. İleride olacakları ve ülkenin hangi yöne doğru gittiğini bize yansıtır. Bu etkinliğin bir başka önemi de, dışardaki dünyaya mesaj vermektir ki; Bu mesaj ‘Bir sanatçı, tasarımcı, moda danışmanı, ressam hepimiz bir ve beraberiz” mesajıdır” diye konuştu.

Sergide ünlü ressam Gülten İmamoğlu'nun eserleri sergileniyor

Dudu Bostan’ın organizasyonunun üstlendiği, Matthew Alan ile Didem Yurdakul’un müzik dinletisi yaptığı sergi, yarın  (Cuma)akşama kadar gezilebilecek.