LONDRA’nın kuzeyinde Clissold Park’taki tarihi The Old Church’de düzenlenen festivalde, gençler eğitim alanında uluslararası tanınırlığı olan (grade) aşama belirleme sınavı için hazırladıkları parçalardan da örnekler sundu.

Grade sınavlarında 100 üzerinden 100 alarak ulaşılması çok güç bir başarıya imza atan 9 yaşındaki Beren Yapıcı, Çaykovski’nin ünlü eseri Kuğu Gölü balesinden ‘Küçük Kuğu’nun Dansı’ ve Jerry Leiber’in blues & caz esintili Hound Dog adlı eserlerini çaldı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’nde eğitim alan Adar Dilberoğlu’nun, Ray Moore’un piyano için bestelediği grade sınav parçası olan The Rainbow’u yorumu takdirle karşılandı.

BABASIYLA BİRLİKTE İCRA ETTİ
Ezgi Beyter, Perisu Harman, Ela Öz, Rüya Öz, Janset Ercan, Sude Ercan, Jiyan Yadırgı, Beren Doğan, Deniz Yılmaz ve Zilan Özdemir sahne aldığı Piyano Serisi, 9 yaşındaki piyano öğrencisi Sabrin İlhan’ın, Türkiye’den sahne deneyimli babası Metin İlhan ile birlikte icra ettikleri Çav Bella ile festivalin ilk yarısı tamamlandı. 
Klasik Gitar Serisi’inde sahneye çıkan Bersu Aksu, Berdan Aksu, Mir Selim İlhan, Berdan Doğan, Delilah Stephens ardından Ceyda Polat, J.S. Bach’ın Bourree from Suite in E minor, BWV996 adlı eserini büyük bir estetikle sergiledi.

ÜSKÜDAR’A ROCK YORUMU
Elektrikli gitarlarıyla sahneye çıkan Cihan Kartal ve Sude Kartal’ın davulcuları Jiyan Yadırgı eşliğinde çaldıkları rock parçalar festivale büyük coşku katarken, Havin Özdemir, yaşına göre çok üstün bir yorumla çalıp söylediği Havana adlı parça ile geleceğin başarılı solistlerinden biri olabileceğine dair büyük umut verdi. Melek Öztürk ve Berdan Doğan’ın Havin Özdemir’in davulu eşliğinde sergiledikleri Üsküdar türküsünün rock yorumu bütün salonun katılıyla birlikte söylendi.

‘KAMYONCUNUN TÜRKÜSÜYLE’ SONA ERDİ
10 yaşında çok az çocuğun ulaşabildiği grade 6 seviyesine ulaşan Eray Hüseyin Ülgüdür, Amman Avcı adlı Azeri türkünün grade 7 seviyesinde düzenlenen blues armonizasyonuyla sahneye çıkarken, ağabeyi Berkan Ülgüdür, Deniz Üstü Köpürür adlı anonim eseri rock tarzında yorumladı. Festival, Sedat Sarıcı’nın rock parçası Kamyoncunun Türküsü’nün davulcu Berhan Aydın’nla icrasıyla sona erdi.