Bundan 21 yıl önce Beşiktaş ile Bayern Münih'in Almanya'da yaptığı maçta yaşanan Aldi skandalının ardından dün akşam taraftarlar bir araya gelip yemek yedi.

Almanya ve Türkiye arasında diplomatik skandala yola açan iki ülkeyi karşı karşıya getiren Aldi market poşetleri olayı Beşiktaş-Bayern Münih eşleşmesiyle birlikte yeniden gündeme gelmişti. 
 
Münih taraftarından özür mahiyetinde yemek
O çok konuşulan ve Almanya ile Türkiye arasında diplomatik kriz çıkaran olayın ardından dün akşam Bayern taraftarları özür mahiyetinde Beşiktaş taraftarlarını yemeğe davet etti. 
 
Son karşılaşmada yaşanan saldırgan ve ırkçı tavırlarından uzak olan Münih taraftarları, dün akşam maliyeti Münih taraftarlarına ait olan bir eğlence düzenledi. Yaklaşık 7  taraftarın bir araya geldiği buluşmada dostluk mesajları verildi.
 
Ne olmuştu? 
1997 yılında Bayern Münih ile Beşiktaş eşleşmiş ve bu eşleşmeden Bayern Münih galip çıkmıştı. Ancak, Almanya’daki maçta Bayern Münih taraftarları, ucuzcu Alman marketler zincirinin alışveriş torbalarını tribünlerde göstererek, Beşiktaş'ı ve onu destekleyenleri aşağılamak istemişti. Bir yandan, “Aldi sizleri bekliyor“ pankartı asılırken, diğer yandan da “Aldi'ye gidin” sloganları atılmıştı.
 
Kamuoyu ayağa kalkmıştı
17 Eylül 1997'deki maçta Beşiktaş'ı 2-0'le geçen ve 20 Şubat'taki rövanşta da yine aynı skorla karşılaşmadan galip ayrılan Bayern Münih'in taraftarlarının bu tavrı büyük yankı uyandırmıştı. O zamanlar yaklaşık 2 milyon Türk'ün bulunduğu Almanya'da kamuoyu ayağa kalkmış ve bu aşağılama ile “Türkler'e değil, Bayern Münih'e ve onların imajına da zarar verdiği“ vurgulanmıştı. Konu, Alman Meclisi'ne kadar gelmiş ve söz konusu hakaretin yapılacak çeşitli jestlerle örtülmesi istenmişti.
 
Rummenige hem kişisel olarak hem gazeteden ilanla özür dilemişti
Türk basınının da etkisiyle tepkiler ayyuka çıkınca, Bayern Münih'in başkanı Karl Heinz Rummenige, Türkiye'nin Münih Başkonsolosu'ndan özür dilemişti. Ayrıca, Türk gazetelerine de özür içerikli büyük ilanlar verilmişti. Bu torbaları kaldırdığı tespit edilenler ise cezalandırılmıştı.
 
(Skorer)