Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş, 2014′ün ilk derbisinde karşı karşıya geldi.
 
Türk Telekom Arena’da oynanan zorlu maçta gülen taraf Galatasaray oldu.
 
Sarı-kırmızılılar, Selçuk İnan'ın 38. dakikada penaltıdan attığı golle ezeli rakibini 1-0 yenerek, zirve yarışında yoluna fire vermeden devam etti.
 
Bu sonucun ardından Galatasaray TT Arena’da ki yenilmezlik serisini devam ettirirken puanını 44′e yükselterek 2. sıraya oturdu. Beşiktaş ise 42 puanla 3. sırada yer aldı.
 
Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray deplamanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Beşiktaş ise MP. Antalyaspor’u konuk edecek.
 
İlk Yarı
 
Taraftarı önündeki karşılaşmaya tutuk başlayan Galatasaray, ilk bölümde orta sahada pas yapmakta zorlandı ve topu ileriye taşıyamadı. Ancak daha sonra mücadeleye ağırlığını koyarak oyunu rakip sahaya yıkan sarı-kırmızılı takım, hücumda istediği pozisyonları üretemezken, Dany'nin Veysel Sarı'ya yaptığı müdahale sonucunda penaltı kazandı. Galatasaray, Selçuk İnan'ın 39. dakikada penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
 
Maça kontrollü başlayan Beşiktaş, ilk bölümde daha etkili göründü. Özellikle Veli Kavlak'ın organize ettiği ataklarda Almeida ile rakip kaleyi yoklayan siyah-beyazlı takım, 21. dakikada önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Rakibinin baskı kurmaya başladığı ikinci bölümde daha çok savunmada kalan Beşiktaş, 39. dakikada Selçuk İnan'ın penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düştü ve soyunma odasına bu skorla gitti.
 
İkinci Yarı
 
Karşılaşmanın ilk yarısında elde ettiği 1-0'lık skorla ikinci yarıya daha kontrollü başlayan Galatasaray, orta alanda rakibine basarak pozisyon bulmasını önlemeye çalıştı. Beşiktaş'ın ataklarını savunma ve Muslera ile iyi bir şekilde karşılayarak gole izin vermeyen sarı-kırmızılı takım, uzun paslarla ileride Drogba ve Burak Yılmaz'ı topla buluşturmaya çalıştı. Kalan sürede de üstünlüğünü sürdürmeyi başaran Galatasaray, derbiden 1-0 galip ayrılarak önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.
 
İkinci yarıya etkili başlayan Beşiktaş, özellikle kanatlardan geliştirilen ataklarla sarı-kırmızılı kaleye gitmek istedi. Siyah-beyazlı takım, 47. dakikada Almeida ile girdiği önemli pozisyonda Muslera'yı geçemedi. Teknik direktör Slaven Bilic oyuna Fernandes ve Ömer Şişmanoğlu'nu dahil ederek hücumda baskıyı arttırmaya çalışsa da siyah-beyazlı takım, skoru değiştirmeyi başaramadı ve derbiden 1-0 yenik ayrıldı.