Ligde üçer galibiyeti bulunan Arsenal ile Chelsea, Emirates Stadı'nda karşılaştı.

Karşılaşmaya baskılı başlayan Arsenal, 3 dakika içinde 2 gol buldu. Gary Cahill'in hatasını iyi değerlendiren Alexis Sanchez, 11. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. 14. dakikada Hector Bellerin'in pasında topu ceza sahası içinde tamamlayan Theo Walcott, skoru 2-0 yaptı. Arsene Wenger'in öğrencileri, bu golden sonra da hız kesmedi. Mesut Özil, 40. dakikada kendi başlattığı ani atakta pasını Alexis Sanchez'e gönderdi. Şilili oyuncunun ortasına ceza sahası içinde iyi bir vuruş sergileyen 27 yaşındaki Mesut, bu sezonki 2. golünü kaydetti ve ilk yarı Arsenal'in 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda Chelsea'nin maça ortak olma çabası yeterli olmadı ve Kuzey Londra ekibi, ilk devrede bulduğu gollerle karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Bu sonuçla üst üste 4. galibiyetini alan Arsenal, puanını 13'e çıkardı. Bu sezon arka arkaya 2. mağlubiyetini yaşayan Chelsea ise 10 puanda kaldı. 

Arsenal, 9 maçtır yenemediği ve son 6 karşılaşmada gol atamadığı Chelsea karşısında uzun bir aradan sonra galip geldi. Kırmızı-beyazlılar, bu maçtan önce rakibini en son 29 Ekim 2011'de deplasmanda 5-3 mağlup etmişti.

Şilili 27 yaşındaki futbolcu Alexis Sanchez, Arsenal formasıyla 100. karşılaşmasına çıktı ve bu sezon 4. golünü kaydetti.

Türk asıllı Alman milli futbolcu Mesut Özil, Arsenal'de ilk 11'de başlayıp 90 dakika sahada kaldığı karşılaşmada 1 gol kaydederek etkili bir performans gösterdi.

Premier Lig'in 7. haftasında Arsenal, deplasmanda Burnley ile karşılaşacak. Chelsea ise Hull City'ye konuk olacak.