Fransız teknik adamın son sözleşmesi gelecek sezon sona erecekti.

Arsenal kariyerine 1 Ekim 1996'da başlayan 68 yaşındaki Wenger, Arsenal ile 3 Premier Lig şampiyonluğu ve 7 Federasyon Kupası kazanmıştı.

Arsenal bu sezon ise İngiltere'de Premier Lig'de 6. sırada ve gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesi bu sezon YEFA Avrupa Ligi'ni kazanmasına bağlı.

Wenger yaptığı açıklamada "Bu kadar çok unutulmaz yılda kulübe hizmet verme ayrıcalığına sahip olduğum için minettarım. Arsenal'i tüm sevenler, kulübün değerlerine iyi bakın" dedi.

Arsenal'in büyük hissedarlarından Stan Kroenke de Wenger'in ayrılacağını açıklamasının ardından "Sporda geçirdiğmiz yıllar içinde en zor günlerimizden biri. Arsenal'e ilgi duymamızın en büyük nedenlerinden biri Arsene'in kulüpte saha içi ve dışına getirdiği değerlerdi." dedi.

Arsene Wenger, Premier Lig'de en uzun süre görev yapan teknik adam olma unvanına sahip ve takımının başında 823 maça çıktı.

Ancak bazı taraftarlar, iki sezondur ligdeki kötü performans nedeniyle Wenger'e öfkeli.

Arsene Wenger

Wenger 1998'de kaptan Tony Adams ile birlikte Premier Lig şampiyonluğu kupasını alırken.

Geçen hafta Newcastle'a karşı alınan 2-1'lik yenilgi, bu sezonki 11'nci yenilgi oldu.

Arsenal, lider 87 puan toplayan lider Manchester City'nin 33 puan gerisinde.

3283 günlük kupa hasreti

Wenger yönetimindeki Arsenal ilk olarak geçen yıl ligde ilk dörde girememişti. Bu sezon da, ligin bitmesine beş maç kala lig dördüncüsü ve ezeli rakibi Tottenham'ın 14 puan gerisinde.

Arsenal, UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalde La Liga'da ikinci sıradaki ikincisi Atletico Madrid'le karşılaşacak.

Arsen Wenger, Arsenal'in başındaki ilk 9 sezonunda üç Premier Lig şampiyonluğu ve 4 Federasyon Kupası almıştı.

Arsene Wenger

Arsenal 2003-2004 sezonunda, 1888-89 sezonundan bu yana ilk kez ülkenin en üst düzey ligini namağlup tamamlayan takım olmuştu.

Ancak 2005'teki Federasyon Kupası'nın ardından, Arsenal bir sonraki kupasını almak için 3283 gün beklemişti.

Wenger döneminde Arsenal hep transferde Premier Lig'deki rakiplerinden daha az para harcadı. Ancak Wenger bu sezon kulübün en pahalı transfer rekorunu iki kere kırdı.

Wenger, geçen sezon Fransız golcü Alexandre Lacazette'i 46,5 milyon sterline, devre arasında da Aubameyang'ı da 56 milyon sterline transfer etmişti.

Halefi kim olacak?

Borussia Dortmund'un eski menajeri Thomes Tuchel, Wenger'in yerine getirilebileceği söylenen isimlerden biri. Wenger'in kendisiyse daha önce eski oyuncusu Patrick Vieiria'nın halefi olma potansiyelinin bulunduğunu söylemişti.

Bahisçilerin favorisi ise Tuchel. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ve eski Real Madrid, AC Milan ve Chelsea menajeri Carlo Ancelotti'nin de adı geçiyor.