İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Bernstein, FIFA'nın 2018 ve 2022 Dünya Kupası hakkındaki rüşvet iddiaları nedeniyle ciddi adımlar atması gerektiğini belirterek, "Herhangi bir adım atılmazsa, İngiltere Dünya Kupası'ndan çekilme fikrini düşünmeli. Ancak bir ülke böyle bir boykot için yeterli olmaz. Federasyonda olsam UEFA'ya üye diğer ülkeleri bu konu hakkında cesaretlendirmek için her şeyi yapardım. Bizim tarafımızda yer alacak birçok ülke olacağına eminim. Artık bir noktada konuşmayı bırakarak icraata geçmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Önemli futbol ülkelerinin 2018 Dünya Kupası'nı boykot etmesinin olumlu sonuçlanabileceğini kaydeden Bernstein, "UEFA'ya üye 54 ülke bulunuyor. Almanya, İspanya, İtalya, Fransa ve Hollanda hepsi güçlü ülkeler. Bu takımlar olmadan bir Dünya Kupası düşünülemez. Boykot yönünde bir karar alırlarsa, FIFA üzerinde etki yaratabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

FIFA'nın yönetiminin yıllar geçtikçe kötüye gittiğini savunan Bernstein, "FIFA bir bakıma totaliter yapıya sahip. Yönetim tarzı bana SSCB'yi hatırlatıyor. İnsanlar fikirlerini söylediği takdirde baskı görüyor. 2022 Dünya Kupası evsahipliği için Katar'ın seçilmesi spor tarihinin en komik kararlarından biri. Turnuvayı kışın İzlanda'ya dahi verebilirlerdi, alınan kararlar gerçekçi değil" şeklinde görüş belirtti.

İngiltere, Rusya, Portekiz-İspanya ve Belçika-Hollanda ile 2018 FIFA Dünya Kupası evsahipliği için aday ülkeler arasında yer almış, ancak ilk turda iki oyda kalarak ikinci etap oylamasına kalamamıştı. İngilizler, 2018 ve 2022 Dünya Kupası adaylık sürecinde FIFA yetkililerinin turnuvaya evsahipliği yapmaya hak kazanan ülke temsilcilerinden rüşvet aldıklarına yönelik iddialarda bulunmuştu.

FIFA Etik Komitesi adına Rusya ve Katar hakkındaki rüşvet iddiaları ile ilgili soruşturmayı yöneten Alman hakim Hans-Joachim Eckert, soruşturmanın ülkelerin evsahipliği sürecinde ihmalinin bulunmadığı, kurallar ve yönetmeliklerin ihlal edilmediği gerekçesiyle kapatıldığını açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia ise Eckert'ın hazırladığı 42 sayfalık değerlendirmedeki somut bilgilerin yetersiz ve verilerin hatalı olduğunu, soruşturmanın kapatılması kararına itiraz etmek için FIFA Tahkim Kurulu'na gideceğini belirtmişti.