Sezon başından beri eleştirilen Fenerbahçe, Alanya’yı farklı mağlup ederken, sergilediği performansla da gelecek için umut verdi. Karşılaşma sonrası basın mensuplarıyla sohbet eden teknik direktör Aykut Kocaman, bu galibiyetle nefes aldıklarını belirtse de özeleştiri yapmaktan kaçınmadı. “Takım olarak şu an yüzde 50 kapasitedeyiz” diyen Aykut Hoca, “Şu an tam uyumlu değiliz. Başlangıca göre bir adım yukarıda olduğumuz söylenebilir, ancak henüz süreci tamamlamış değiliz” ifadesini kullandı. “Puan kayıplarından sonra da aynı şeyi dile getirdim. Kişilik olarak gerçeğin dışında bir şeyi söylemeyi anlatmayı doğru bulmam. Hayal satan biri değilim” vurgusunda bulunan Kocaman, “Yüzde yüz olduğumuz zaman herkes görecek. Kaliteli oyunculara sahip, kapasitesi yüksek bir takımız” diye konuştu.


Ne hayal ne masal

Kimseye hikâye anlatmadığını söyleyen Aykut Kocaman, “Hazır olmayan oyuncularımız var” derken, “Bu maçta da bir patlama değildi. Sadece uyumun biraz daha oturduğu, ilerisi için umut veren bir mücadeleydi. Skor ve sonuç bizim için öncelikli. Beşiktaş maçı ise çok önemli. Derbiyi mutlaka kazanmamız gerek” açıklamasında bulundu. Daha akıcı oynayan, daha fazla pozisyona giren bir takım olacaklarını iddia eden Kocaman, “Oyunda bazen kopukluklar oluyor. Şu anda asgari 10 ile 12 puan arasında olmalıydık. Maalesef böyle başladık. Göztepe ve Vardar maçlarının kırıcı etkisi oldu. İşler iyi gitmediğiniz zaman özgüven problemi başlıyor” diye konuştu. Galibiyet için oyuncularını kutlayan tecrübeli hoca, bu galibiyetin anlam kazanması için Beşiktaş ve Akhisar karşılaşmalarını da kazanmaları gerektiği hatırlatmasında bulundu. 
 

YEDEK KALINCA TAVIRLAR DEĞİŞİYOR
Kaptanlar dümeni bıraktı

Fenerbahçe’nin toparlanma sürecine girdiği günlerde kaptanlar Volkan Demirel ile Mehmet Topal da anlamsız tavırlar içine girmiş durumda. Volkan yedek kaldığı maçlarda ısınmaya çıkmayarak tavır koyarken, Mehmet Topal durumu bir adım daha öteye taşıdı ve sakatlık bahanesinin arkasına saklandı. İddiaya göre Alanya maçında yedek kalacağını öğrenen Topal, “Ağrılarım var, oynayamam” dedi ve Aykut Kocaman tarafından kadrodan çıkarıldı. Ciddi bir sakatlığı olmadığı öğrenilen Topal’la dün özel bir görüşme yapan Aykut Kocaman’ın tecrübeli oyuncuya, “Sen bu takımın kaptanısın. Oynamasan dahi takım arkadaşlarına destek vermelisin” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

JANSSEN ÇOK MUTLU
Kupalar kazanacağım

İlk 11’de çıktığı ilk maçta ağları havalandıran ve bu sezon Fenerbahçe’de skor üreten ilk ve tek golcü olan Vincent Janssen, “En büyük hayalim burada kupalar kazanmak” dedi. Advocaat’ın tebrik ettiği Hollandalı, “Taraftarlarımız için savaşmaya ve goller atmaya devam edeceğim” sözünü verdi

Şampiyonluk habercisi mi?
Geride kalan 5 haftada 8 puan toplayabilen, Avrupa’ya erken veda eden Fenerbahçe, Aykut Kocaman’la şampiyonluğa ulaştığı 2010-11 sezonunda da benzer sıkıntılar yaşamıştı. Young Boys’la elenip Şampiyonlar Ligi’ne veda eden, PAOK’a diş geçiremeyip Avrupa Ligi’ne havlu atan sarı-lacivertliler, ligin 5. haftasını 7 puanla 8. sırada kapatmıştı. Fenerbahçe ligin ikinci yarısında  17’de 16 yaparak şampiyon  olmuştu.

Dirar 15 gün yok
Alanya deplasmanında sakatlanan Dirar’ın kasık bölgesinde yırtık olduğu ve en az 15 gün sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Beşiktaş derbisinde oynamayacak Faslı yıldızın Akhisar maçında yetişmesi için yoğun tedavi başladı. Derbide Dirar’ın yerinde Alper’in görev alacağı öğrenildi.
 
Skrtel geri dönüyor
Sakatlık nedeniyle Alanya deplasmanına götürülmeyen Martin Skrtel’den iyi haber geldi. Slovak stoperin bugün takımla çalışmalara katılacağı ve derbide sahada olacağı öğrenildi. Alanya’da sağ kaburgasına darbe alan Mehmet Ekici’nin de ciddi bir sıkıntısı olmadığı, derbide forma giyebileceği belirtildi.

Daha yeni başladık
Fenerbahçe’nin maestrosu Valbuena, farklı Alanya galibiyeti için “Bu daha başlangıç” yorumu yaptı. Fransız yıldız, “Bu zamana kadar oynadığımız futbolun karşılığını alamıyorduk. Takım oturuyor, yavaş yavaş istediğimiz seviyeye geliyoruz. Artık kazanarak devam edeceğiz” dedi.