Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta mücadelesinde lider Başakşehir, son 3 maçta 7 puan alan ve yükselişte olan Trabzonspor'u ağırladı. 

Maça iyi başlayan ev sahibi ekip olurken, kaleci Onur Kıvrak ilk yarıdaki birçok pozisyonda gole izin vermedi. 

İlk yarı golsüz sona ererken, 63'te Emre Belözoğlu'nun harika pasında top yere inmeden vuran Edin Visca, müthiş bir gol attı ve takımını öne geçirdi. 

Bu galibiyetin ardından Başakşehir 35 puana yükselirken, Trabzonspor 18 puanda kaldı. 

Maçtan dakikalar:

10. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici'nin müsait pozisyonda uzaktan şutu Volkan Babacan'da kaldı.

12. dakikada Mossoro'nun sağ kanattan ortasına Edin Visca kafayı güzel vurdu ancak kaleci Onur topu kornere çelmeyi başardı. Onur'dan çok önemli kurtarış...

18. dakikada Edin Visca sağ çaprazdan ce zalanına girer girmez çok sert vurdu, kaleci Onur topu bir kez daha kornere çeldi. 

25'te Başakşehir yeniden gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan kornerde seken top havalandı ve üstdirekten penaltı noktası bölgesine düştü. 

Bomboş pozisyonda vuran Mehmet Batdal'ın şutu Onur Kıvrak'ın yakın mesafeden yüzüne çarptı ve kornere gitti. onur takımını sırtlamaya devam ediyor. 

43'te Dame N'Doye'nin pasıyla ceza sahasının hemen dışında sol kanatta topla buluşan Mustafa Akbaş gelişine vurdu ancak savunmada Bekir İrtegün'e çarpan top taca çıktı. Trabzonsporlu futbolcular bu pozisyonda penaltı beklediler.

İlk yarı golsüz sona erdi.  

46'da sağ kanatta Dame N'Doye'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Okay Yokuşlu şutunu çekti ancak kaleci Volkan Babacan üzerine gelen bu şutu rahat bir şekilde kontrol etti.

Başakşehir, Trabzonspor karşısında 63. dakikada Edin Visca'nın golüyle 1-0 öne geçti.

Bosnalı oyuncu, Emre'nin orta saha çizgisinin hemen gerisinden attığı uzun pasta, top yere inmeden gelişine harika vurdu ve Onur Kıvrak'ı avlamayı başardı.  

Son dakikalarda Trabzonspor, Başakşehir savunmasını zorlasa da yine kaleci Volkan Babacan'ı zor durumda bırakacak bir pozisyon bulamadı. 

Bu galibiyetin ardından Başakşehir 35 puana yükselirken, Trabzonspor 18 puanda kaldı. 


İki takımın maç kadroları:

Başakşehir:

Volkan Babacan - Bekir İrtegün - Alexandu Epureanu - Yalçın Ayhan - Eren Albayrak - Joseph Attamah - Edin Visca - Cengiz Ünder - Marcio Mossoro - Emre Belözoğlu - Mehmet Batdal

Yedekler:

Ufuk Ceylan - Ferhat Öztorun - Samuel Holmen - Cenk Ahmet Alkılıç - Doka Madureira - Sokol Cikalleshi - Stefano Napoleoni

Trabzonspor: 

Onur Kıvrak - Uğur Demirok - Mustafa Yumlu - Mustafa Akbaş - Serge Akakpo - Okay Yokuşlu - Mehmet Ekici - Ogenyi Onazi - Yusuf Erdoğan - Matus Bero - Dame N'Doye

Yedekler:

Esteban Alvarado - Luis Ibanez - Fabian Castillo - Abdülkadir Ömür - Yusuf Yazıcı - Güray Vural - Muhammet Demir


Fanatik.com.tr