Derbide Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen, Avrupa'nın ardından Ziraat Türkiye Kupası'na da veda eden ve tek hedefi lig şampiyonluğu kalan Beşiktaş, zor günler geçiren Eskişehirspor'a acımadı. Fenerbahçe'nin Akhisar Belediyespor'u 3-0 yendiği haftada mutlak galibiyet için sahaya çıkan Siyah-beyazlılar, rakibini Atiba Hutchinson ve Mario Gomez''in (2) golleriyle 3-1 yendi, Fenerbahçe'ye gözdağı vererek zirve yarışını sürdürdü. Bir maçı eksik Kartal, puanını 54 yaparken; 56 puanlı lider Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü. Bu sezon zor günler geçiren Eskişehirspor ise 17 puanda ve ligin son sırasında kaldı. 

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma (Dk. 52 Kerim Frei), Sosa (Dk. 71 Tolgay Arslan), Olcay Şahan (Dk. 78 Cenk Tosun), Gomez

Eskişehirspor: Boffin, Sezgin Coşkun, Dossa Junior, Figueras, İshak Doğan, Emre Güral (Dk. 67 Bokila), Toko, Kıvanç Karakaş (Dk. 73 Alpaslan Öztürk), Hadzic, Engin Bekdemir (Dk. 46 Okriashvili), Meye

Goller: Dk. 29 Hutchinson, Dk. 36 ve 70 Gomez (Beşiktaş), Dk. 89 Hadzic (Eskişehirspor) 

Sarı kartlar: Dk. 71 Meye, Dk. 74 Toko, Dk. 80 Bokila (Eskişehirspor)

Süper Lig’in 24. haftasında Beşiktaş, Eskişehirspor’u mağlup etti. 3-1’lik skorla siyah-beyazlıların galibiyetiyle sona eren mücadelede öne çıkan pozisyonlar şu şekilde: 

OLCAY DİREĞE TAKILDI 

Beşiktaş - Eskişehirspor maçının ilk 15 dakikasında siyah-beyazlı takım etkili olan taraftı. Oyuna hükmeden Kara Kartal, ilk etkili atağında 15. dakikada ceza sahası içerisinde Olcay’ın sert şutunda meşin yuvarlak direkten döndü. 

ATİBA PERDEYİ AÇTI, GOMEZ FARKI KAÇIRDI 

Siyah-beyazlı takımda perdeyi açan isim Atiba oldu. Sağlı sollu ataklarla Eskişehirspor defansını delmeye çalışan Kara Kartal'da 28. dakikada kazanılan korner atışında Eskişehirspor ağları sarsıldı. Sosa’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte iyi yükselen Atiba’nın kafa vuruşunda top Boffin’in müdahalesine rağmen filelerle buluştu. (1-0) Golün hemen ardından 31. dakikada ise Mario Gomez, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda altıpas içerisinde yaptığı vuruşta top farklı şekilde auta gitti. 

TRİVELA ASİSTİ 

Eskişehirspor, kalesinde golü gördükten sonra atağa kalkmak isterken siyah-beyazlılar orta sahada kaptığı topla hızlı çıktı. Olcay’ın organizasyonluğunda sol kanattan topla buluşan Quaresma’nın trivelasında Gomez altıpasta şık bir kafa golüne imza attı. (2-0) 

KARTAL İLK DEVREDE UÇTU 

Karşılaşmanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 2-0’lık üstünlüğü ile sona ererken, Kara Kartal yüzde 72’ye yüzde 28 topla oynama oranı ile ilk devreyi tamamladı. Rakip kaleye 9 şut gönderen Şenol Güneş’in öğrencileri, 4 isabet buldu ve Atiba ile Gomez ise kafa vuruşlarıyla ağları sarstı. Eskişehirspor Beşiktaş kalesine 1 şut çekerken 1 isabet buldu. Siyah-beyazlılar pas sayısında 227’ye 77’lik bir farkla ilk yarıyı tamamladı. 

İKİNCİ YARI DEĞİŞİKLİKLERLE BAŞLADI 

Eskişehirspor’da ikinci yarıda Engin Bekdemir oyundan çıkarken yerine Okriashvili dahil oldu. Siyah-beyazlı takımda ise küçük bir sakatlık yaşayan Quaresma Şenol Güneş tarafından riske edilmedi ve 51. dakikada Kerim Frei oyuna girdi. 67. dakikada ise Bokila Emre Güral’ın yerine maça dahil oldu. 

ESKİŞEHİRSPOR’DA HATA ÜSTÜNE HATA 

Karşılaşmada 68 dakika geride kalırken, Eskişehirspor orta alanda kaybettiği toplarla Beşiktaş’a ikinci 45 dakikadan itibaren net fırsatlar sundu. 70. dakikada Olcay’ın pasında Figueras net bir hata yaptı. Meşin yuvarlağı ayağının altından kaçıran Figueras’ın bu hatasında topu önüne alan Mario Gomez, net bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Boffin’in sağından filelerle buluşturdu. (3-0) 

71. dakikada siyah-beyazlı takımda orta sahada yorgunluk belirtileri baş gösterirken Teknik Direktör Şenol Güneş oyuna müdahale etti ve Sosa’nın yerine Tolgay’a süre verdi. Eskişehispor’da da 73. dakikada Kıvanç, yerini Alpaslan’a bıraktı. Kara Kartal'da ise Cenk Tosun, 78. dakikada Olcay’ın yerine oyuna giren isimdi. 

BEŞİKTAŞ RÖLANTİDE GOL YEDİ 

Siyah-beyazlı takım 3. golü bulduğu andan itibaren maçın son bölümlerine kadar pas yaparak yarı sahasından çıkmaya çalıştı. Ardından 89. dakikada ceza sahasının sağına kadar hızla inen Axel Meye’nin pasında altıpasta Bokila’nın geriye çıkardığı topa Hadzic’in ceza sahasında sert şutunda meşin yuvarlak Tolga’nın solundan filelerle buluştu. (3-1) 

SİYAH- BEYAZLILAR GALİBİYETE UZANDI 

Beşiktaş, Eskişehirspor’u müsabakanın 90 dakikası sonunda 3-1’lik skorla mağlup etti. Mücadeleyi siyah-beyazlılar yüzde 64’e 36’lık topla oynama oranıyla tamamladı. Rakip kaleye 17 şut gönderen Kara Kartal, 9’unda isabet buldu ve 3 golü tabelaya yazdırdı. Eskişehirspor ise 7 şut çekerken 2’sinde isabet buldu. Şenol Güneş’in öğrencileri 90 dakika boyunca 532 pas yaparken, yüzde 87 oranında başarı sağladı. Siyah-kırmızılı takım ise 256 pasta yüzde 73’lük pas başarısıyla mücadele etti. 

Oğuzhan "Dalya" dedi

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, Süper Lig'deki 100. maçına Eskişehirspor karşısında çıktı. Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş tarafından ilk 11'de sahaya sürülen 23 yaşındaki futbolcu, ligde 100. kez siyah-beyazlı formayı terleterek "dalya" dedi.

Beşiktaş'ın 2012-2013 sezonu öncesinde İngiltere'nin Arsenal ekibinden transfer ettiği Oğuzhan Özyakup, siyah-beyazlı forma altında geride kalan 99 lig maçında 16 kez ağları havalandırdı.

Mario Gomez Beşiktaş tarihine geçti!

Mario Gomez, Beşiktaş tarihindeki yerini erken aldı. Alman yıldız, Beşiktaş formasıyla bir sezonda en çok lig golü atan yabancı oyuncu rekoruna ortak oldu!

Eskişehirspor ağlarını 2 kez sarsan tecrübeli golcü, ligde 18 gole ulaştı ve Nouma ile Demba Ba'yı yakladı. Ligin bitimine daha 11 hafta olduğu için Mario Gomez'in tek başına rekorun sahibi olup geliştirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Tribünlerde büyük boşluklar

    

Beşiktaşlı taraftarlar, Eskişehirspor karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi. Tribünlerdeki büyük boşluklar dikkati çekerken, müsabakayı yaklaşık 7 bin taraftar takip etti.

Bu arada Beşiktaş'ın ligde ev sahibi olduğu son Gençlerbirliği maçında çirkin ve kötü tezahüratta bulunan taraftarların kartları bloke edilerek stada girişleri engellenirken, karşılaşmada güney tribününde kimse yer almadı.

SAMET AYBABA ESKİ TAKIMINA KARŞI

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, müsabakada eski takımı Beşiktaş ile karşı karşıya gelmenin heyecanını yaşadı.

Samet Aybaba, futbolculuk kariyerinin çok büyük bölümünü geçirdiği siyah-beyazlı takımda, 2012-2013 sezonunda teknik direktörlük yapmıştı.

Beşiktaş'ın sezonun ilk yarısında deplasmanda Eskişehirspor ile oynadığı maçta siyah-kırmızılı takımında başında Alman teknik adam Michael Skibbe bulunuyordu.

BEŞİKTAŞ 3-1 ESKİŞEHİRSPOR (GENİŞ ÖZET)

Maç bitti! Beşiktaş 3-1 Eskişehirspor. Siyah-Beyazlılar bu galibiyetle puanını 54'e yükseltti. Bir sonraki canlı anlatımda görüşmek üzere...

90' İNANILMAZ GOL KAÇTI! İshak korneri kullandı, Bokila kafayı vurdu, müthiş bir karambol yaşandı ve Tolga topu kontrol etti.

90'Sağ kanattan Alpaslan ortasını yaptı, Beck riske girmedi ve topu kornere gönderdi.

90'Beşiktaş yine tek paslarla geldi, sol kanatta Gomez son çizgiden yerden kesti, savunmada Junior karşıladı.

90'Mücadeleye 3 dakika ilave edildi.

90'Meye sağ kanattan yüklendi, yerden ortasını kesti, Bokila ceza sahasındaki Hadzic'e yuvarladı, başarılı oyuncu düzgün bir vuruşla topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

89'GOL! 3-1 oldu.

89'
Beşiktaş tribünleri galibiyeti kutluyor. Fatih Terim Stadı'nda büyük bir coşku var.

88'Normal sürede artık son 2 dakika. Beşiktaş 3 puana çok yakın.

87'Beşiktaşlı futbolcular artık kendi yarı sahasında pas yaparak zaman geçiriyor.

86'Cenk Tosun, Figueras'a pres yaparken faul yaptı. Serbest vuruş konuk ekibin.

85'Artık son 5 dakika. Beşiktaş adım adım galibiyete yürüyor.

85'Cenk Tosun bu kez ceza sahası dışından kaleyi yokladı ancak top dışarıda.

84'Beşiktaş tek toplarla çıktı, Oğuzhan ceza sahası önünden Gomez'e ara pasını düşündü ancak top çok hızlı.

83'Beşiktaşlı futbolcular hala önde baskı yapıyor. Siyah-Beyazlılar dördüncü golü arıyor.

82'Kerim korneri paslaşarak kullandı, Oğuzhan orta şut karışımı bir vuruş yaptı, top doğrudan dışarı çıktı.

81'Beşiktaş hızlı çıktı, soldan Kerim Frei yerden ortaladı, savunma son anda kornere çeldi.

80'Orta alanda Oğuzhan'ı sert bir müdahaleyle yere düşüren Bokila sarı kart gördü.

80'Beşiktaşlı futbolcuların ayağa pasları devam ediyor.

79'Mücadelede son 10 dakikaya giriyoruz, Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğü var. Siyah-Beyazlılar 3 puana çok yakın.

78'Olcay çıktı, Cenk Tosun oyunda.

78'İshak Doğan sakatlık geçiriyor. Oyun durdu.

77'Eskişehirspor'da İshak sol kanattan ortaladı, Bokila'dan önce Marcelo müdahale etti.

76'Beşiktaşlı futbolcular iyice rahatladı. Siyah-Beyazlılar kendi yarı sahasında kısa pas yapıyor.

75'Oğuzhan serbest vuruşu kullandı, Gomez'in kafa vuruşunda top Boffin'de kaldı.

74'İsmail Köybaşı üst üste 3 Eskişehirsporlu futbolcuyu geçti, Toko onu düşürdü ve sarı kart gördü.

74'Kıvanç çıktı, Alpaslan oyunda.

73'Tolgay'ın hatalı pası Bokia'da kaldı, sonrasında Eskişehirspor ileride çoğaldı, ancak Beşiktaş savunması hızlıca geri döndü. Sezgin uzaktan şutunu attı, top üstten dışarı çıktı.

72'Oğuzhan ara pasında Gomez'i düşündü, savunma karşıladı.

71'Eskişehirspor oyuna yeniden başladı.

71'Sosa çıktı, Tolgay oyunda.

70'Olcay'ın ara pasında Gomez topu kontrol edemedi ancak topu kazanan Figueras ayağının altından kaçırınca Gomez kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu filelere gönderdi.

70'GOL! Gomez attı 3 oldu.

69'Eskişehirspor bu dakikalarda risk alıyor, çok adamla gelen konuk ekip savunmada az adamla yakalanıyor.

68'Olcay ara pasını Gomez'e attı, Boffin çıktı ve aldı. Boffin günün en başarılı isimlerinden...

68'Beşiktaş'ta Tolgay az sonra oyuna girecek.

67'Eskişehirspor sağ kanattan serbest vuruşu kullandı, Tolga çıktı ve aldı.

67'Emre çıktı, Bokila oyunda.

66'Bokila az sonra oyuna girecek.

66'Eskişehirsporlu futbolcular kendi yarı alanında pas yaptıktan sonra uzun top gönderiyor, ancak bu topların hiçbiri sonuç bulmuyor.

65'Olcay yine çok net kaçırdı! Sol kanattan içeri giren Olcay rakibini geçti, Boffin'le karşı karşıya kaldı ancak şutunu başarılı kalecinin üzerine attı.

64'Mario Gomez tek başına rakip yarı alana kat etti, iki Eskişehirsporlu oyuncu karşısındaydı ama top ayağına dolandı ve konuk ekip savunmasına kaptırdı.

64'Konuk ekip sağ kanattan geldi, Toko'nun ortasına kimse dokunamadı.

63'Olcay bu kez sol kanattan ortalamak istedi, savunma topu taca gönderdi. Beşiktaş'ın baskısı giderek artıyor.

62'Beşiktaş gole çok yaklaştı, Sosa'nın ara pasında Olcay kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunda Boffin başarılı.

61'Sosa köşe vuruşunu kullandı, boşta kalan top İsmail ile buluştu, onun yerden ortası Boffin'de kaldı.

60'Beşiktaş sağ kanattan köşe vuruşu kullanacak.

60'Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü sürüyor. Mücadelede son yarım saatlik bölüme girdik. Siyah-Beyazlılar 3. gol için yükleniyor.

59'Sosa savunmanın arkasına Kerim'i sarkıtmak istedi ancak top kaleci Boffin'de kaldı.

58'Beşiktaş etkili geldi, sol kanattan İsmail pasını Olcay'a verdi, onun pasında Kerim ceza sahası dışında topu kontrol edemedi.

57'Beşiktaş oyunun hakimiyetini elinde tutuyor, Siyah-Beyazlılar bu dakikalarda tempoyu yeniden arttırdı.

56'Emre Güral vurdu, top barajdan geri döndü.

55'Emre rakip yarı alana hızla ilerledi, Sosa arkadan yaptığı müdahaleyle onu düşürdü ve hakem de serbest vuruşu işaret etti. Tehlikeli bir nokta...

54'Eskişehirspor hızlı çıktı, Toko sağ kanatta İsmail'i geçti, pasını Meye'ye verdi ancak golcü oyuncu topu kontrol edemeyince büyük bir fırsattan yararlanamadı konuk ekip.

54'Eskişehirsporlu futbolcular kendi yarı sahasından çıkamıyor, Beşiktaşlıların baskısı var.

53'Beşiktaş sağ kanattan etkili geldi, Sosa'nın ara pasında Frei son çizgiden yerden kesti ancak savunma uzaklaştırdı.

52'Beşiktaş kendi yarı sahasında pas yapıyor.

52'Tribünlerden "Quresma" sesleri yükseliyor.

51'Quaresma, yerini Kerim Frei'ya bıraktı.

50'Kerim Frei az sonra Quaresma'nın yerine oyuna girecek.

50'Quaresma değişiklik istedi.

49'Boffin'den harika kurtarışlar! Gomez ceza sahası dışından vurdu, Boffin kurtardı, dönen topu Olcay tamamlamak istedi, başarılı kaleci yine geçit vermedi.

48'Quaresma sağ kanatta Okriashvili'nin müdahalesiyle yerde kaldı, Beşiktaş serbest vuruşu paslaşarak kullandı, Quaresma ortaladı ama savunma karşıladı.

47'İshak arka direğe ortaladı, top Olcay'da kaldı.

47'Eskişehirspor sol kanattan korner kullanacak.

46'Okriashvili, Engin'in yerine oyunda.

46'İkinci yarı başladı!

İlk yarı sona erdi. Beşiktaş 2-0 Eskişehirspor. İkinci yarıda yeniden birlikte olacağız...

45'Eskişehirspor kendi yarı sahasında pas yaparken Beşiktaşlıların baskısı da sürüyor.

45'Beşiktaş sağ kanattan yüklendi, Atiba'nın pasında Sosa topu ayağının altından kaçırdı.

45'Mücadeleye 1 dakika ilave edildi.

45'Az sonra ilk yarıya kaç dakika ilave edileceği belli olacak.

45'Paslaşarak kullanıldı, Beşiktaşlılar araya girdi.

44'Oğuzhan topla ilerlerken Engin'e faul yaptı. Serbest vuruşu Eskişehirspor kullanacak. İlk yarıda son anlar.

43'Quaresma sol kanatta topla buluştu, rakibini geçti, trivela ortasını yaptı ancak savunma bu topu karşıladı.

42'İlk yarıda artık son dakikalar, Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü var.

42'Oğuzhan ceza sahasına ortaladı, Olcay kafayla Gomez'e indirmek istedi ancak istediğini yapamadı.

41'Beşiktaşlı futbolcular kendi yarı alanında pas yapıyor.

40'Mario Gomez, hava topu mücadelesinde rakibine faul yaptı, serbest vuruşu kendi yarı alanından kullanacak konuk ekip.

40'Oyun kaldığı yerden devam ediyor.

39'Sol kanatta İsmail, Toko'nun müdahalesiyle yerde kaldı. İsmail sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında.

38'Quaresma sağ kanattan ortaladı, Gomez kafayı vurdu ancak kaleci Boffin topu kontrol etti.

38'Beşiktaş'ın müthiş baskısı sürüyor. Siyah-Beyazlılar 2-0'a rağmen hala gol arıyor.

37'Emre Güral sağ kanatta topla buluştu, İsmail ona faul yaptı.

37'Eskişehirspor oyunu yeniden başlattı.

36'Eskişehirspor'un kullandığı serbest vuruş savunmadan dönünce Beşiktaş hızlı hücuma çıktı, sol kanattan Quaresma trivela ortasını açtı, Gomez kafa vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu.

36'GOL! Gomez attı 2 oldu.

35'
Meye'nin pasında top Emre'ye gelmeden Oğuzhan rakibine faul yaptı.

35'Quaresma sol kanattan trivela ortasını açtı, Gomez dokunamadan Boffin topu kontrol etti.

34'Paslaşarak kullanıldı, Oğuzhan şutunu attı, top savunmadan döndü sonrasında Sosa yeniden ortaladı, Figueras topu taca gönderdi.

 

33'Beşiktaş tribünlerinden "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" sesleri yükseliyor.

33'Beşiktaş yeniden sol kanattan korner kullanacak.

32'Orta alanda Atiba, Meye'nin müdahalesiyle yerde kaldı, hakem serbest vuruşu işaret etti, hızlı başlatıldı oyun, sol kanattan İsmail ortaladı, Quaresma ceza sahası içinde topla buluştu ancak Sezgin'e faul yaptı.

31'Beşiktaş inanılmaz bir baskı kurdu. Tribünler coştu.

31'İnanılmaz bir gol kaçtı! Quaresma rakip yarı alanda topu kaptı, ceza sahasında bomboş olan Gomez'e pasını verdi, Alman yıldız çok müsait pozisyonda topu farklı şekilde dışarı gönderdi.

30'Eskişehirspor oyuna yeniden başladı.

29'Sol kanattan Sosa'nın kullandığı köşe vuruşuna ön direkte Atiba kafa vuruşunu yaptı ve topu filelerle buluşturdu.

29'GOL! Atiba attı 1-0.

29'Bu kez Sosa sol kanattan ortaladı, savunmasına yardımcı olan Meye topu kornere gönderdi.

28'Sosa korneri kullandı, savunma uzaklaştırdı.

28'Beşiktaş ayağa paslarla geldi, İsmail yerden ortaladı, Junior kornere gönderdi.

27'Quaresma ortaladı, Marcelo kafayı vurdu top üst ağlarda kaldı.

26'Beşiktaş'ın baskısı sürüyor. Sağ kanatta Beck, İshak'tan topu kaptı, sonrasında faule maruz kaldı.

25'Beşiktaş yine çok hızlı çıktı, Quaresma sağdan ortaladı, Figueras karşıladı.

24'Meye kendi yarı alanında topu kaptı, ileri kat etti, şutunu da attı top Tolga'da kaldı.

24'Beşiktaş rakip yarı alanda pas yapıyor, aradığı boşluğu bir türlü bulamadı ev sahibi ekip.

23'Sol kanattan Sosa ortaladı, Gomez'den önce savunma araya girdi.

22'Beşiktaş etkili geldi, sol kanatta Olcay içeri kat etmek istedi, Sezgin topuna son anda müdahale etti.

21'Topla oynamada Beşiktaş'ın %74'e %26'lık üstünlüğü var.

21'Sosa arka direğe ortaladı ancak top doğrudan dışarı çıktı.

20'Atiba, hava topu mücadelesinde faule maruz kaldı. Serbest vuruş Beşiktaş'ın. Topun başında Sosa var.

19'Meye ayağa kalktı, oyun kaldığı yerden devam ediyor.

18'Eskişehirsporlu futbolcuların itirazları var, penaltı bekliyorlar.

18'Eskişehirspor'da Meye, Marcelo'nun müdahalesiyle yerde kaldı, hakem devam diyor, Meye sakatlık geçiriyor.

17'Sosa yerden ceza sahası dışarısına çıkardı, İsmail gelişine vurdu ancak top üstten dışarı çıktı.

16'Sağ kanatta Quaresma topla buluştu, ortasında İshak elle müdahale etti ve serbest vuruş kazandı Beşiktaş.

16' DİREK Sosa köşe vuruşunu kullandı, Olcay ceza sahasında topla buluştu, dönerek vurdu top üst direkten döndü.

15'Sağ kanattan Quaresma ortaladı, Sezgin topu kornere gönderdi.

14'Eskişehirspor tehlikeli geldi, Engin 2 kişinin arasından çıkıp ara pasını Meye'ye attı ancak top hızlı.

13'Eskişehirliler savunmada yan pas yaparken 5 Beşiktaşlı oyuncu pres yaptı, sonrasında uzaklaştırılan topta hava topu mücadelesinde İsmail, Toko'ya faul yaptı.

12'12 dakikalık süre geride kaldı, maçta henüz gol yok. Beşiktaş mücadelenin hakimiyetini elinden bırakmıyor, Siyah-Beyazlılar baskılı oynuyor.

11'Bu kez Eskişehirspor tehlikeli geldi, sağ kanattan Toko yerden ortaladı, İsmail karşıladı.

10'Beşiktaş gole çok yaklaştı! Hızlı hücumda sol kanattan yüklenen Olcay ceza sahasındaki Gomez'i gördü, onun vuruşu Boffin'de kaldı.

9'Orta geldi, ön direkte savunma karşıladı. Sonrasında sol kanattan bir orta daha geldi ancak savunma yine başarılı.

9'Sol kanattan serbest vuruş kullanacak Eskişehirspor.

8'Beşiktaşlı futbolcular rakibini orta sahadan ileri geçirmiyor, Eskişehirsporlular ise 9 kişi kendi ceza sahası çevresinde, ileride bir tek Meye var.

7'Beşiktaş yine çok adamla yüklendi, Eskişehirspor'da tüm oyuncular kendi 30 metresi içerisinde.

7'Baskı sonuç getirdi, ev sahibi ekip topu kazandı.

6'Beşiktaş baskısını sürdürüyor, Eskişehirspor kendi yarı alanından çıkmakta zorlanıyor.

5'Quaresma sağ kanattan bindiren Beck'e pasını atmak istedi ancak ikili arasında anlaşmazlık yaşandı ve top dışarı çıktı.

4'Beşiktaş çok adamla geldi, Oğuzhan, sol kanatta bomboş kalan Olcay'a pasını attı ancak Figueras koştu ve topa müdahale etti.

3'Emre serbest vuruşu kullandı, savunma bu topu uzaklaştırdı.

3'Orta alanda Gomez, Junior'a faul yaptı. Serbest vuruş konuk ekibin.

2'Beşiktaş oyuna çok istekli başladı, top rakibe geçer geçmez 3 oyuncu birden basıyor.

1'Siyah-Beyazlılar kendi yarı sahasında hazırlık pasları yapıyor.

1'Beşiktaş tribünlerinde müthiş bir destek var.

0'Mücadele başladı!

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisinin 11'inde değişikliğe gitmedi. Güneş, siyah-beyazlıların Süper Lig'de geride kalan hafta Fenerbahçe'yle oynadığı ve 2-0 kaybettiği derbi mücadelesinin 11'inde değişiklik yapmayarak, aynı futbolculara görev verdi.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Alexis Delgado, Marcelo Guedes ve İsmail Köybaşı dörtlüsünden oluşturdu.

Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Beşiktaş'ta Ukraynalı kaleci Denys Boyko'nun yanı sıra Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun yedek soyunurken, Veli Kavlak ile Mustafa Pektemek ise 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

GÖKHAN TÖRE KADRODA YOK

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, sakatlığı sebebiyle 18 kişilik maç kadrosunda bulunmadı.

Sağ ayak bileğindeki damarında ödem ve travma sonucu spazm oluşan 24 yaşındaki oyuncu, Eskişehirspor'a karşı takımındaki yerini alamadı.

Gökhan Töre, ligin geride kalan bölümünde forma giydiği 18 karşılaşmada fileleri 4 kez havalandırmıştı.