Maçın ardından basın toplantısında konuşan Yalçın, "Oynadığımız kulvar zor bir kulvar, burada mücadele etmek kolay değil. Bunun zorluğunu bundan önceki müsabakalarda da yaşadık. Oyundan ve oyuncularımızın mücadelesinden memnunum. 4-1 bu gece için çok adil bir skor değil gibi geliyor bana. Önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor. Bu maça takılıp kalamayız" dedi.

Karşılaşmada 4'üncü golün yenmesinin ardından N'Sakala ile oyuna sonradan dahil olan Gökhan Töre taraftarlar tarafından ıslıklarla protesto edildi. Bu oyuncular topla buluşmalarıyla birlikte uzun süre ıslıklandı.

Yalçın oyuncularının protesto edilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Taraftarımız bizim için çok değerli. Hepimiz onların desteğini hissetmek istiyoruz. Zaman zaman futbolda skorlara göre bu tip protestolar olabiliyor. Bunlar futbolun doğasında olan şeyler. Biz takım olarak bundan sonraki müsabakalarda daha iyisini oynarız, kazanırız, taraftarımızı mutlu etmeye çalışırız."

'Bir şey bir kere oluyorsa şanstır, ikinci kez oluyorsa çalışılmış bir şeydir'

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Sporting Teknik Direktörü Ruben Amorim, üç golü de köşe vuruşlarından atmalarını, "Kornerden attığımız goller, birbirinin aynısı olan gollerdi. Hatta penaltı pozisyonu da aynı organizasyonla gelişti. Bir şey bir kere oluyorsa şanstır, ikinci kez oluyorsa çalışılmış bir şeydir" diyerek açıkladı.

Beşiktaş'ın maça güçlü başladığını ifade eden Amorim, "İstediğimiz galibiyeti aldık. Beşiktaş bize göre oldukça kaliteli bir takım. Bizim tecrübe eksikliğimiz var. 4'üncü golden sonra galibiyeti aldığımıza emin oldum. Oyuncularımın kalitesiyle maçı aldık" dedi.

Maçta Lizbon takımının Coates ile kaydettiği ilk iki gol ve Beşiktaş'ın attığı tek gol de köşe vuruşundan geldi.

Lizbon takımının attığı üçüncü gol ise penaltıdan geldi. 41. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Coates'in yaptığı kafa vuruşu, Vida'nın eline çarptı. Maçın hakemi Slavko Vincic, video hakemin uyarısıyla Sporting lehine penaltı kararı verdi. Sarabia ise takımının üçüncü golünü attı.

Beşiktaş'ta 45+1. dakikada Alex Teixeira'nın kaydettiği gol ise ofsayt olduğu gerekçesiyle sayılmadı.

Son golde ise rakibini az oyuncuyla yakalayan Sporting'te Paulinho'nun sert ve isabetli şutu maçın skorunu belirledi.

Gol

KAYNAK, GETTY IMAGES

Beşiktaş grupta daha önce Hollanda'da Ajax'a 2-0 ve Almanya'dan da Borussia Dortmund'a 2-1 kaybetmişti.

Siyah beyazlı takım, 3 Kasım'da Sporting Lizbon ile Lizbon'da rövanş maçına çıkacak. Maç TSİ 22.00'de başlayacak.

e RB Leipzig’i ağırlayan Paris Saint Germain, 9. dakikada Kylian Mbappe ile 1-0 öne geçti. Ancak 28’de Andre Silva, 57’de Norde Mukiele’nin golleriyle Leipzig 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Paris Saint Germain’in ligde suskun yıldızı olan Lionel Messi, 67. ve 74. (p) dakikalarda attığı gollerle takımını 3-2’lik galibiyete taşıdı. PSG’nin ilk golünü atan Mbappe ise, 90 4’te penaltı vuruşunu gole çeviremedi. A Grubu’nun erken saatte oynanan diğer maçında, Manchester City deplasmanda Club Brugge’ü 5-1’le geçmişti.

MADRID’DE İNANILMAZ GECE

B Grubu’nda Liverpool’u ağırlayan Atletico Madrid, 8. dakikada Mohamed Salah ve 13. dakikada Naby Keita’nın jeneriklik golleriyle maça adeta şok yaşayarak başladı. Ancak çabuk toparlanan İspanyol devi, 20. ve 34. dakikalarda Fransız futbolcusu Antoine Griezmann’ın golleri sayesinde soyunma odasına 2-2’lik beraberlikle girdi. Geriden gelerek beraberliği yakalayan Atletico Madrid, devre olmadan önce oyunun kontrolünü de ele geçiren taraftı.

Griezmann, Firmino’ya yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart gördü. | Foto: Reuters

İkinci yarıya büyük umutlarla başlayan Atletico Madrid, iki golünü atan Fransız futbolcusu Griezmann’ın 52. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı ve Liverpool 78’de yine Salah’la üçüncü golü atarak 3-2 öne geçti. Dakikalar 82’yi gösterirken, maçın hakemi Atletico Madrid’in lehine penaltı çaldı ancak, VAR uyarısıyla karar iptal edildi ve Liverpool mücadeleyi 3-2’lik galibiyetle tamamladı.

Öte yandan B Grubu’nun diğer maçında, Porto sahasında ağırladığı Milan’ı 1-0’la geçti. Porto’nun tek golünü 65. dakikada Luis Diaz kaydetti.

MADRID GOL YAĞDIRDI, INTER RAHAT KAZANDI

D Grubu’ndaki maçlarda ise Inter sahasında Sheriff Tiraspol’u 3-1 yenerken, Real Madrid deplasmanda Shakhtar Donetsk’i 5-0’la geçti. Real Madrid’e galibiyeti getiren golleri Sergiy Kryvtsov (k.k.), Vinicius Junior (2), Rodrygo ve Karim Benzema kaydetti. Inter ise, Edin Dzeko, Arturo Vidal ve Stefan De Vrij’in golleriyle kazanırken, Sheriff’in tek golünü Sebastien Thill attı.