Teknik direktör Slaven Biliç, Brugge'ün çok zor bir rakip olduğunu ve gerçek düğümün İstanbul'daki maçta çözüleceğini belirtti.


Hırvat teknik adam Brugge'ün kesinlikle Arsenal Tottenham ve Liverpool ayarında olmasa da gerçekten çok çok iyi bir takım olduğunu açıklayarak şansları %50-50 olarak açıkladı.


Tecrübeli sağ bek Serdar Kurtuluş ise Brugge'ün kendi liglerinde zirvede zor bir takım olduğunu ama kendilerinin de iyi konsantre olduklarını söyledi.


Serdar ayrıca dün hayatını kaybeden genç kaleci Servet Dündar'ın ailesine de başsağlığı da dileyerek üzüntülerini dile getirdi.


Slaven Biliç'in ve Serdar Kurtuluş'un açıklamaları şu şekilde


SLAVEN BİLİÇ KOLAY BİR MAÇ OLMAYACAK HER ŞEY İSTANBUL'DA BELLİ OLUR


Karşımızda iyi bir takım var. Otelde takımla birlikte ilk analiz toplantımızı yaptık. Maçlarını izledik. Yakın dönemdeki maçlara odaklandık. Brugge kendi liginin lideri ve kupada da finalist. Avrupa Ligi'nde hiç kaybetmeden buraya kadar geldiler. Karşımızda sağlam bir takım var. Fiziksel kapasitesi ve dayanıklılığı ile dikkat çekiyorlar. Ofansif olarak etkililer. İyi bir takım ruhuna sahipler. Yaratıcı oyuncuları var. Bu aşamada kolay bir rakip yok. Kolay bir maç olmayacak. %99'u İstanbul'da belli olacak


PREUDHOMME ÇOK İYİ BİR KALECİYDİ ANTRENÖRLÜĞÜ DE ÇOK İYİ


Preudhomme gerçekten iyi bir kaleciydi. Ben oynadığımız dönemlerde yani 20 yıl önce ona hayranıydım. Karşılıklı veya aynı takımda hiç oynamadık ama yakın arkadaşım Stanic kendisi ile birlikte oynadı. Onunla ilgili bana söylediği en ilginç şey, maç Pazar günü ise Preud'homme Perşembe'den hazırlanmaya başlarmış. Bu yönü bana çok benziyor. Ben de maça günler öncesinden hazırlanmaya başlıyorum. Antrenör olarak en iyilerden biri. Çok iyi bir takım yaratmış, iyi bir iş çıkarıyor, ona başarılar diliyorum.


ŞANSLAR % 50-50


Bu sezon çok büyük performanslar gösterdik. Arsenal,Liverpool,Tottenham'a karşı gösterdiğimiz iyi performanslar özgüvenimizi yükseltti. Bu tip takımlara karşı başa baş mücadele edebileceğimizi gösterdik. Liverpool'u yendik kim gelirse gelsin diye düşünmek bir taraftan da tehlikeyi beraberinde getiriyor. En az bu seviyede oynayabilirsek çok ciddi şansımız var. Brugge kağıt üzerinde Arsenal, Liverpool değil. Ama şanslar 50-50. Belçika ve Türkiye ligleri üst düzey ligler değil ama beraber aynı kategoride gösterilebilirler. Brugge'le sakat oyuncularla ilgili de benzerlikler taşıyoruz. Bizim çok önemli iki oyuncumuz sakat onlarda da aynı durum var.


SERDAR KURTULUŞ ZOR BİR MAÇ OLACAK AVANTAJLI BİR SKORLA DÖNMEK İSTİYORUZ


Öncelikle dün hayatını kaybeden Servet kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine de başsağlığı diliyorum.


Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasındayız. Club Brugge bu grubun iyi ekiplerinden biri. Zor bir maç olacak. Buraya gelene kadar hiç maç kaybetmediler. Kendi liglerinde de zirvedeler ve lig kupalarında final oynayacaklar. Bu maça iyi konsantre olduk. İki ayaklı bir tur. Buradan avantajlı bir skorla ayrılmak istiyoruz. Taraftar desteğiyle oynayacaklar. Umarım buradan iyi bir sonuçla döneriz.


Son dönemdeki performans düşüklüğümüzü konsantrasyon eksikliğine bağlıyorum. Kötü oynarken kazanmak önemli. Bu durumu kısa sürede düzeltmeliyiz.

 

 

DHA-Spor - Belçika-Brugge - Ali DANAŞ