Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan bir maç seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş'taküfür zirvesi yapıldı, bu konuda çözüm yolları arandı. Bazı yöneticilerle profesyonellerin bir araya geldiği toplantıda, ilk olarak Çaykur Rizespor maçı tartışıldı.

Deplasmanda bile olsa küfür konusunda "sıfır tolerans" uygulayan Disiplin Kurulu'nun karşısında elini güçlendirmek isteyen siyah-beyazlılar ne yapacağını şaşırdı. Eskişehir maçının savunmasında, çirkin ve kötü tezahüratın önlenmesi için "azami gayret" gösterdiğini ispatlamaya çalışan ancak bunda başarılı olamayan Beşiktaş Yönetimi, "Bunun standardı ne?" diye kendi kendine sordu.

Çaykur Rizespor ile bugün yapılacak maçta 900 taraftarının bulunacağı, bunlardan 90'ının küfür etmesi durumunda bile ceza alacaklarını tartışan siyah-beyazlılarda, "Deplasmanda taraftarımız için bilet almayalım" görüşü benimsendi. Ancak biletlerin satılması nedeniyle bugünlük bu düşünce rafa kaldırıldı.

Fenerbahçe derbisine taraftarıyla çıkmak isteyen Kartal, cezanın ardından kendi sahasında oynayacağı Kayserispor maçında da sadece kombinesi olanlara kapılarını açmayı düşündü. Ancak yönetim içindeki bazı isimler, böyle bir önlemin mümkün olmayacağını dile getirerek, Bursaspor'u örnek gösterdi. Siyah - beyazlı yöneticiler, "Kadın ve çocuklara açık olan maçta bile küfür edildi. Bursaspor bir dahaki maçını tamamen boş tribünlere oynayacak. Bu durum bizim için de geçerli. Fenerbahçe derbisini kurtarabilmek için hangi birine önlem alacağız? En iyisi bir kampanya başlatarak iç ve dış sahada küfür edilmemesi yönünde taraftarı uyarmak lazım. Bu işin başka çaresi yok" ifadelerini kullandılar.

Kartal, gerekli savunmasını hazırlayarak Tahkim Kurulu'na başvuracak.