Spor Toto Süper Lig’de bitime 4 hafta kala şampiyonluk yarışı iyice kızışırken dört takım arasındaki şampiyonluk ihtimalleri de kafaları karıştırmaya devam ediyor.

30. hafta sonunda Galatasaray 63 puanla lider bulunurken, ikinci sıradaki Beşiktaş ve üçüncü sıradaki Medipol Başakşehir’in ise 62 puana sahip. Dördüncü sıradaki Fenerbahçe’nin ise 60 puanı var.

Şampiyonluk yarışındaki takımların arasındaki ikili averaj durumu ise oldukça karışık.

İşte o ihtimallerden bazıları;

GENEL AVERAJ DEVREYE GİREBİLİR!

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında ligde oynanan iki maçın da 0-0 sona ermesi nedeniyle, bu iki takımın yarışında eşit puanlar olması halinde şampiyonu genel durum averajı belirleyecek. Antalyaspor’u 4-1 yenen Fenerbahçe, Galatasaray ile arasındaki averaj farkını 6’ya düşürdü.

BAŞAKŞEHİR AVANTAJLI

Şampiyonluk yarışında 4 takımın da son haftayı aynı puanla tamamlaması halinde Medipol Başakşehir şampiyonluğunu ilan edecek.

Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı oynadığı 4 maçta 7 puan toplayan Başakşehir, güçlü rakiplerine karşı ikili averajda üstün konumda bulunuyor.

Galatasaray, Medipol Başakşehir’i 2-0 yendi ama sezonun ilk yarısında rakibine 5-1 yenilmişti. Cimbom, rakibine karşı ikili averajda üstünlük sağlayamıyor. Medipol Başakşehir, Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Seyircisi önünde 1-0 kazandı ve ikili averajda üstün.

BEŞİKTAŞ’IN TEK ŞANSI KAZANMAK

Başakşehir’in avantajlı durumuna karşın Beşiktaş’ın deplasmanda Galatasaray’ı yenmesi halinde siyah beyazlılar şampiyonluk yolunda avantajlı hale gelecek. Beşiktaş kazanır ya da dev derbi berabere biterse, son ihtimal iki farklı mağlubiyete kadar olan yenilgiler dahi ikili averajda üstün olacak. Cimbom eğer 3 farklı kazanırsa genel averaj, 4 ve üzerinde farkla sahadan galibiyetle ayrılırsa bu kez ikili averajda üstünlüğü ele geçirip, bekleyecek.

DÖRT TAKIM DA AYNI PUANDA OLURSA

Ve son ihtimal, dörtlü averaj… Şampiyonluk yarışında son düdük çaldı. Puan durumunda 4 takımın puanı eşit… Bu durumda en büyük avantaj Medipol Başakşehir’in… Ancak, Beşiktaş’ın Galatasaray karşısında kazanıp, burada da averajla Medipol Başakşehir’i geçme şansı var… Özetle Galatasaray-Beşiktaş derbisi zirve için çok belirleyici olacak.

KALAN MAÇLAR

1- GALATASARAY (63)

Beşiktaş (E)

Akhisar (D)

Y. Malatya (E)

Göztepe (D)

2 – BEŞİKTAŞ (62)

Galatasaray (D)

Kayseri (E)

Osmanlı (D)

Sivas (E)

3 – BAŞAKŞEHİR (62)

Osmanlı (D)

Sivas (E)

Antalya (D)

Kasımpaşa (E)

4- FENERBAHÇE (60)

Kasımpaşa (D)

Bursa (E)

Karabük (D)

Konya (E)