Spor Toto Süper Lig'in 24.haftasında küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Medical Park Antalyaspor sahasında Çaykur Rizespor'a 2-1 mağlup oldu.

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önede kapayan Antalyaspor, bu üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdüremedi. Alt sıralardan kurtulmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Çaykur Rizespor, ikinci yarıda bulduğu iki golle sahadan üstün ayrılan taraf oldu.

Mücadelede MP Antalyaspor'un golünü 7. dakikada Lamine Diarra attı. Çaykur Rizespor'a galibiyeti getiren golleri ise 63. ve67. dakikalarda Leonard Kweuke kaydetti.

Bu sonucun ardından MP Antalyaspor 25 puanda kalırken, Çaykur Rizespor 25 puana yükseldi.

Ligde gelecek hafta Medical Park Antalyaspordeplasmanda Akhisar Belediye ile karşılaşacak. Çaykur Rizespor ise Beşiktaş'ı konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR
İLK YARI

7. dakikada sol kanattan korner çizgisine kadar inen Tita'nın verdiği pas ile altıpas üzerinde topla buluşan Diarra bekletmeden vurdu, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

25. dakikada rakibinden orta sahada kaptığı topla ceza sahasına kadar inen Diarra'nın şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

44. dakikada Medical Park Antalyasporlu Boum'dan ceza sahası dışında topu kapan Kweuke'nin şutunu kaleci Fornezzi kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Medical Park Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI
51. dakikada Ali Adnan'ın korner atışında ceza sahası içerisinde iyi yükselen Viera'nın kafa şutunda top, az farkla direğin yanından auta gitti.

62. dakikada Ali Adnan'ın sol kanattan ceza sahası içerisine gönderdiği topa iyi yükselen Kweuke'nin kafa şutunda meşin yuvarlak, ağlara gitti: 1-1.

66. dakikada sol kanattan Laula'nın ceza sahası içerisine yaptığı ortaya ayak içi ile düzgün şekilde vuran Kweuke'nun şutunda meşin yuvarlak, ikinci kez ağlarla buluştu: 1-2.

81. dakikada İbrahim Dağaşan'ın ara pası ile Semih ceza sahasında topla buluştu. Bu futbolcunun şutunda top, az farklı auta çıktı.

Başka gol olmayınca karşılaşma, Çaykur Rizespor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.