Türkiye’de futbolun en büyük destekçisi konumundaki Digiturk, Londra’da faaliyet gösteren Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) ile imzalanan anlaşmayla, Türk Futboluna sunduğu desteği futbolun ana vatanı İngiltere’ye de taşıdı. Türkiye’de kulüplere her yıl 500 milyon dolara yakın kaynak aktaran Digiturk İngiltere Türk Liglerinin ana sponsoru olarak İngiltere’de Türk Futbolunun ve futbolcusunun gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Türk Futboluna sağladığı desteği sınırların ötesine taşıyan Digiturk İngiltere Ligleri Ana Sponsorluğu’nu üstlenerek futbolun ana vatanı İngiltere’de Türk Futbolunun gelişimi için kaynak sağlayacak. 25 Kasım 2014 tarihinde Digiturk ile TTFF arasında Londra’da imzalanan sponsorluk anlaşması ile Digiturk Türk Futbolunu destekleme vizyonunu Türkiye sınırlarının dışına taşımış oldu. Avrupa Pazarındaki hedeflerini büyüten Digiturk, bu ve benzeri anlaşmalarla Avrupa’da Türk Kulüplerine ve futbolculara daha iyi imkânlar sunarak gelişmelerini sağlamayı amaçlıyor.

 

1976 yılında Kıbrıslı Türkler tarafından Londra’da kurulan Türk Toplumu Futbol Federasyonu bünyesinde 1. Lig, 2. Lig, U-14, U-16, U-20 ve Veteran Ligi olmak üzere 6 lig yer alıyor. Liglerde mücadele eden 48 takımda 1200 lisanslı Türk Sporcu forma giyiyor. Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun bir de karma milli takımı bulunuyor. Yapılan anlaşma sonrasında Digiturk’ün katkılarıyla liglerin ve takımların gelişmesinin yanı sıra Federasyonun da İngiltere de daha etkin hale getirilmesi planlanıyor.

 

Sponsorluk anlaşması için bir açıklama yapan TTFF Genel Sekreteri Mehmet Gözde, Digiturk gibi futbola hizmet eden bir marka ile sponsorluk anlaşması ile çok daha geniş kitlelere hitap edeceklerini ve İngiltere’de Türk futbolunu geliştirerek yıldız oyuncular yetiştireceklerini belirtti.

 

Digiturk Euro Genel Müdürü Metin Akdoğan sponsorluk ile ilgili olarak İngiltere’nin Digiturk için çok önemli bir Pazar olduğunu ve bölgedeki potansiyeli değerlendirmek için hızlı ve dinamik bir hizmet ağı oluşturulduğunu söyledi, Akdoğan “Yeni dönemde Türkiye dışındaki pazarlarda büyüme hedefiyle yola çıktık. Ancak büyüme hedeflerimizin yanında Türk futboluna destek ve ilerlemesi için katkılarımıza yurt dışında da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.