2012 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 1500 metrede kazandığı gümüş madalya, doping yaptığı gerekçesiyle Uluslararası  Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından iptal edilen  Erciyes Üniversitesi öğrencisi Gamze Bulut'un 3 yıl önce, "Dopingle ilgim olmaz" sözleri damga vurmuştu.

Gamze Bulut, 16 Ağustos 2014 yılında, hakkındaki doping iddialarının gündeme gelmesi üzerine o dönemdeki antrenörü Süleyman  Altınoluk ile birlikte ziyaret ettiği DHA  Kayseri Bürosu'nda şunları söylemişti:

"ALGI YARATMAK İSTİYORLAR"

"Benim hedefim 2016 Olimpiyatları. Kendisine bu kadar büyük hedef koyan birinin dopingle ne ilğisi olabilir? Doping imaları bir algı yaratmaya yönelik.  Avrupa Şampiyonasında başarılı olamadım. Bu doğru. Ancak, bana doping iması yapıldığı, gözetim altında olduğum şeklindeki yayınlar yalan. Dopingle hiç işim olmaz. Bugüne dek tüm sporculara yapılan rutin doping kontrollerinden de alnımın akıyla geçtim. Birileri benimle ilgili algı yaratmak, üzerime oynamak istiyor. Yapılanlar ve yazılanlar son derece ayıp ve haksızlık. Milli bir sporcuya bu denli yakıştırma,ima yapmak ve algı yaratmak vicdansızlık. Moralimi bozuyorlar."

Ancak  Türkiye Atletizm Federasyonu, ardından da Uluslararası  Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Gamze Bulut'un 2011'den bu yana olan bütün dereceleri iptal edip, 2020 Mayıs ayına kadar atletizmden men etti. Ceza olayı 2 yıl sonra gündeme gelen halen  Erciyes Üniversitesi BESYO 4'üncü sınıf öğrencisi olan Gamze Bulut'un  Aydın'a yerleştiği, burada özel bir spor salonunda görev yaptığı belirlendi.  Kayseri'deki okuluna gelip giden Gamze'nin 2 yıl öncesine kadar antrenörlüğünü yapan Süleyman  Altınoluk'un da Gamze Bulut'u çalıştırmayı bıraktığı ve yeniden pistlere dönen  Aslı Çakır'ı  Kayseri'de İslam oyunları ve olimpiyatlara hazırladığı öğrenildi.

2020'YE KADAR ATLETİZM PİSTLERİNDEN UZAK KALACAK

2012  Londra Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metre yarışını 2'nci sırada bitiren Gamze Bulut'a doping yaptığı gerekçesiyle 30 Mayıs 2016'dan başlamak üzere 4 yıl men cezasıyla 20 Temmuz 2011'den itibaren katıldığı etkinliklerden de diskalifiye edildiği bildirildi. Kadınlar 1500 metre disiplininde yarışan bir diğer Türk atlet  Songül Konak ise 19 Haziran 2016'dan itibaren 4 yıl ceza aldı ve 17 Mayıs 2015'den beri katıldığı yarışmalardan diskalifiye edildi.

FEDERASYON BAŞKANI NE DİYOR?

Atletizm Federasyonu Başkanı  Fatih Çintimar, bir soru üzerine halen  Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) son sınıf öğrencisi Gamze Bulut'un IAAF tarafından verilen ceza nedeniyle öğreniminde bir aksama olmayacağını söyledi. Çintimar, "Gamze, üniversiteye YÖK'ün milli sporculara tanıdığı kontenjandan girdi. O nedenle Olimpiyatlardaki yarışmadan dolayı aldığı ceza örgenim hayatını ve ilerde Beden Eğitimi öğretmeni olmasını etkilemez" dedi.