Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan’ın, takımın iç sahada Gaziantepspor’a 1-0 yenildiği maçın sonunda 26 Mart’ta yapılacak olağan genel kurulda aday olmayacağını açıklaması ve yabancı oyunculara ödemeleri gününde yapılırken, yerli oyuncuların 8 maçtır para alamadığı iddiaları taraftarın tepkisine neden oldu. 2 maçtır puan alamayan Torku Konyaspor’un zorlu fikstür karşısında böyle devam ederse küme düşecek takımlardan birisi olacağı konuşuluyor.

Konyasporlular Dernek Başkanı Ekrem Coşkun düzenlediği basın toplantısında, küme düşme kelimesini ağızlarına almak istemediklerini ancak içinde bulunulan durumun olumlu görünmediğini söyledi.

Kulüp Başkanı Ahmet Şan’ı eleştiren Coşkun, "Rakibimize yenildiğimiz maç sonrası yapılacak olağan genel kurulda tekrar aday olmayacağını açıklaması bizlere gör, kanaat önderleri, mevcut yönetim kurulu üyeleri ile istişare yapılmadan, enine boyuna ölçülmeden mağlubiyet hezeyanıyla yapılmış bir açıklama olarak görüyoruz.

Böyle bir açıklamanın zamanlaması çok yanlış ve camiaya zarar vereceği kanaatindeyiz. Zor günde Konya’nın kanaat önderlerinin bir araya gelerek, spor otoritelerinin bir araya gelerek, geçmişte Konyaspor’a hizmet vermiş, yapılacak genel kurulda bu zor günleri atlatabilme adına birlik ve beraberliği tesis etmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

Ahmet Şan başkanlığında, vizyonuyla, misyonuyla Konyaspor’a yakışacak bir yönetim oluşması noktasında Konyasporlular Derneği olarak üzerilerine düşen vazife neyse yapmak istediklerini vurgulayan Ekrem Coşkun, küme düşme tehlikesine dikkat çekti.

Coşkun, “Biz küme düşme kelimesini ağzımıza bile almak istemiyoruz ancak içinde bulunduğumuz mevcut durum ve psikoloji çok olumlu gözükmüyor. Konyaspor camiası bunun altından kalkabilecek güce sahiptir. Bizimde sivil toplum örgütü olarak, Konyaspor sevdalısı olarak bulunduğumuz durumun altından kalkabilme adına üzerimize düşen vazife neyse yapmaya hazırız. Konyaspor'un emrindeyiz” şeklinde konuştu.

“YÖNETİM KURULU’NA TAKVİYE YAPILACAK”

Torku Konyaspor Yönetim Kurulu’nun kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, şehrin ileri gelenleri ile yapılacak görüşmeler sonunda takviye edilecek yönetimle göreve devam edilmesi kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, “Sezonun son 10 haftasına girildiği dönemde ortaya çıkan tabloda camiamızın ve taraftarlarımızın kesinlikle karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmaması gerektiğine inanıyoruz. Takımımızın geride bıraktığı sezonda elde ettiği başarının sırrı, birlik, beraberlik, şehrin kenetlenmesi ve takımımıza inanan taraftarlarımızın bu birlikteliğe dualarıyla katkıda bulunmasıydı” denildi.

Son 5 maçta istediği sonuçları alamayan Torku Konyaspor puan cetvelinde 28 puanla 13. sırada yer alıyor. Yeşil-beyazlılar 26. hafta maçında deplasmanda Bursaspor'a konuk olacak.