2016 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu’nda İtalya ve İsveç, Toulouse’daki Stadium Municipal’de kozlarını paylaşıyor. Mücadeleyi Macar hakem Viktor Kassai yönetiyor.

İTALYA-İSVEÇ 0-0 [CANLI]

2         Sol kanatta topla buluşan Martin Olsson, son çizgiden ortasını yapıyor ancak araya giren İtalya savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

1         Karşılaşma İsveçli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

MÖ         İki takım son 104 yılda birbirleriyle 23 kez maç yaptı. Bu karşılaşmalardan 11' ini İtalya kazanırken 6' sını İsveç galip bitirdi. 6 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.

MÖ         İki ekibin aralarında oynadığı son resmi müsabaka EURO 2004'teki grup müsabakasıydı. Bu karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona ermişti. İsveç'in golünü şu anda hala İsveç kadrosunda bulunan Zlatan Ibrahimovic atmıştı.

MÖ         İtalya gruptaki ilk mücadelede Belçika karşısında 2-0 kazanırken İsveç ise İrlanda Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kalmıştı.

MÖ         Municipal de Toulouse Satdyumu'nda oynanacak bu kritik mücadeleyi Macar hakem Viktor Kassai yönetecek.

         Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu 2. hafta karşılaşmasında İtalya ile İsveç karşı karşıya geliyor.

Gruptaki ilk maçında Belçika’yı 2-0’lık skorla galip gelen İtalya, İsveç karşısında da kazanmak istiyor. İlk maçta İrlanda Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kalan İsveç için ise zorlu maçta alacağı bir puan bile altın değeri taşıyacak.

İtalya’nın ilk 11’i: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Candreva, Parolo, Rossi, Giaccherini, Florenzi, Pellè, Eder

İsveç’in ilk 11’i: Isaksson; Johansson, Lindelöf, Granqvist, Olsson; Larsson, Ekdal, Källström, Forsberg; Guidetti, Ibrahimovic