Maça dair bilgiler
  • Xherdan Shaqiri, İsviçre formasıyla oynadığı son sekiz resmi maçta dokuz gole katkıda bulundu (4 gol, 5 asist).

  • Romanya, Avrupa Şampiyonaları’nda oynadığı 15 maçtan sadece birisini kazanabildi – Euro 2000’de İngiltere’ye karşı (3-2).

  • Euro 2016'daki iki penaltı da Romanya'ya çalındı, ikisini de Juventus'lu oyuncular yaptırdı: Evra & Lichtsteiner.

  • Bogdan Stancu 1984'te Arnesen ve 2000'de Mendieta'dan sonra bir Avrupa Şampiyonası'nda iki penaltı golü atan üçüncü oyuncu.

  • İsviçre maçında ilk yarıda tek isabetli şutu penaltıdan gol olan Romanya, Euro 2016'da 3 isabetli şut attı ikisi penaltıdan gol oldu.

  • İsviçre'nin EURO 2016'da attığı iki gol de kornerlerden geldi.

  • Admir Mehmedi, hem Dünya Kupası'nda hem Avrupa Şampiyonası'nda gol atan ilk İsviçreli futbolcu oldu.

  • İsviçre, Romanya karşısında Avrupa Şampiyonaları tarihinde bir maçta en çok şut attığı maçı oynadı (engellenenler dahil, 19).


    CANLI ANLATIM

    7. dakikada Blerim Dzemaili'nin pası ile penaltı noktası üzerinde buluşan Haris Seferovic'in rakibinden sıyrıldıktan sonra plase vuruşu direği yalayarak auta çıktı.

    16. dakikada İsviçre gole yaklaştı. Xherdan Shaqiri'nin harika pası ile bir anda sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Haris Seferovic'in şutunu kaleci Ciprian Tatarusanu muhteşem kurtardı.

    GOL... Romanya'da 18. dakikada Alexandru Chipciu, ceza alanı içinde Stephan Lichtsteiner tarafından çekilince hakem Sergei Karasev penatı noktasını gösterdi. Stancu'nun penaltı golüyle Romanya 1-0 öne geçti.

    20. dakikada Fabian Schar'ın ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Ciprian Tatarusanu harika bir refleks ile üst direk dibinden kornere çeldi.

    25. dakikada Sol kanatta buluştuğu topla bir anda ceza alanına giren Alexandru Chipciu, sağına çektiği topu uzak direk dibine göndermek istedi ancak bu şut direği yalayarak auta çıktı.

    34. dakikada Ricardo Rodriguez'in sol kanattan Romanya ceza alanına gönderdiği ortasına Granit Xhaka zor pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ancak bu deneme isabetli olmadı.

    İlk yarı Romanya'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

    İkinci yarı başladı.

    46. dakikada İsviçre ceza alanı içi sol çaprazında oluşan karambolde topu önünde bulan Ovidiu Hoban'ın sol ayağı ile yerden şutu uzak direk dibinden auta çıktı.
     
    52. dakikada  Gabriel Torje'nin raip ceza alanının sağından altı pas içine çevirdiği sert ortasına Johan Djourou ters bir vuruş yaptı ve bu dokunuş direği yalayarak kornere çıktı.
     
    GOL 57. dakikada İsviçre'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda seken topu sol çaprazda Admir Mehmedi çok sert şutu ile tamamladı ve kalabalığın arasından geçen top uzak köşede filelerle buluştu.
     
    64. dakikada  İsviçre'de ilk oyuncu değişikliği yapıldı ve Haris Seferovic yerini Breel Embolo'ya bıraktı.
     
    70. dakikada  İsviçre yarı sahasının ortasından Romanya'nın kazandığı serbest vuruşta topun gerisine Gabriel Torje geldi ve direkt kaleye gönderdiği sert şutunu kaleci Yann Sommer güçlükle çelebildi.
     
    76. dakikada  Dragos Grigore, hızlı gelişen İsviçre atağında Breel Embolo'yu ceza alanı yayı dışında düşürdü ve hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.
     
    87. dakikada Gabriel Torje'nin sağ kanattan rakip ceza alanına gönderdiği ortasını Claudiu Keserü'dan önce Michael Lang kafa vuruşu ile uzaklaştırdı.
     
    Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.