Metro Enerji Spor Salonu'nda oynanan maça Galatasaray Odeabank, Nuria Martinez - Ayşegül Günay - Jelena Dubljevic - Sancho Lyttle - Nevriye Yılmaz ilk beşiyle başlarken, ev sahibi Fenerbahçe ise Birsel Vardarlı Demirmen - Shavonte Zellous - Tuğba Palazoğlu - Tina Charles - Quanitra Holingsvorth beşiyle parkeye çıktı. Fenerbahçe karşılaşmaya isabetsiz şutlarla başladı. Galatasaray Odeabank'ın konsantrasyonu yüksek savunması bunda etkiliydi. Sarı - Kırmızılılar üç uzunuyla da sayılar bularak bir anda farkı açmayı başardı. Özellikle Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle'ın rakip pota altındaki etkinlikleri bunun en önemli sebebiydi. Sonradan açılan Fenerbahçe ise Tina Charles ile bulduğu sayılarla farkı eritti. İvme bir türlü yakalanamayınca Fenerbahçe koçu Jacek Winnicki molasına başvurdu. Çeyreğin bitimine 5.53 kala skor 12-7 Galatasaray Odeabank lehineydi. Sarı - Kırmızılılar uzunlarıyla farkı tekrar açsa da ev sahibi ekip Tuğba Palazoğlu ve kenardan gelen Tuğçe Canitez'in dış şutlarıyla maça tekrar ortak oldu. Kenardan gelen Agnieszka Bibrzycka'nın 6 sayısıyla yakalanan seri, Fenerbahçe'nin çeyreği 20-19 önde tamamlamasını sağladı.


İkinci çeyrek Galatasaray Odeabank'ın agresif savunmasıyla başladı. Fenerbahçe'yi zor şutlara sevk eden Sarı - Kırmızılılar, rakibinin bu şutlarda isabeti bulamamasıyla farkı yeniden açmaya başladı. Galatasaray Odeabank pota altında kenardan gelen Kelsey Bone ve yine Nevriye Yılmaz'ın sayılarıyla maçı önde götürmeyi bildi. Uzun oyuncularının yanı sıra Nuria Martinez üzerinden de skor üreten Sarı - Kırmızılılar Fenerbahçe koçu Jacek Winnicki'ye molayı aldırttı. Molanın bitimine 4.34 kala skor 30-22 Galatasaray Odeabank lehineydi. Mola sonrası Fenerbahçe Tina Charles üzerinden sayılar buldu. Buna karşın Galatasaray Odeabank da hücumda özellikle Kelsey Bone ile skor üretmeye devam ediyordu. Çeyrek Deniz Çolakoğlu'nun dip çizgiden bulduğu üç sayılık isabetle son buldu. İlk devre 36-28'lik Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle son buldu. 


Üçüncü çeyrek Agnieszka Bibryzcka'nın orta mesafe isabetiyle başladı. Bu isabetin ardından Galatasaray Odeabank sahada bulunan üç uzunuyla da üst üste hücumlardan isabeti buldu. Hücumda skor üretmekte zorlanan Fenerbahçe, Galatasaray Odebank'ın hücumlarına engel olmakta da zorlanıyordu. Nuria Martinez ile seriyi 8-0'a çıkaran Galatasaray Odeabank, Jacek Winnicki'ye molayı aldırttı. Çeyreğin bitimine 7.30 kala skor 44-30 Galatasaray Odeabank lehineydi. Mola dönüşü Nuria Martinez ve Jelena Dubljevic'in sayıları seriyi 12-0'a çıkardı. Seriyi sonlandıran Miljana Bojovic'in üçlüğü oldu. Bu isabetin ardından Galatasaray Odeabank Nuria Martinez ve Ayşegül Günay'ın önderliğinde 10-0'lık bir seri daha yakalamayı başardı. Fenerbahçe Sarı - Kırmızılılara karşı koyamıyordu. Üst üste serbest atış şanslarından isabeti bulan Sarı - Lacivertliler bu seriye de böyle son verebildi. Çeyrek Nevriye Yılmaz'ın isabetiyle son buldu. Fark bir dönem 22 sayıya kadar çıksa da çeyrek 20 sayıyla bitti. Skor 59-39 Galatasaray Odeabank lehineydi.


Son çeyrek Fenerbahçe'nin top kayıplarıyla başladı. Üst üste birçok top kaybı yapan Sarı - Lacivertliler skor üretemedi. Galatasaray Odeabank'ın agresif ve yüksek enerjili savunması işe yaramış oldu. Galatasaray Odeabank yine uzunlarıyla rakip potaya giderek sayı çıkarmayı bildi. Özellikle Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle'ın özverili oyunu mevcut farkın korunmasını sağladı. Çeyreğin bitimine 6.55 kala Jacek Winnicki molasına başvurdu. Skor 63-41 Galatasaray Odeabank lehineydi. Mola dönüşü Fenerbahçe kısa oyuncularıyla sayılar bularak farkı eritmeye başladı. Shavonte Zellous ve Agnieszka Bibrzycka ile bulunan sayılar farkı 20 sayının altına indirdi. Ekrem Memnun bunun üzerine çeyreğin bitimine 4.30 kala molasına başvurdu. Skor 63-46 Galatasaray Odeabank lehineydi. Fark bir dönem 12 sayıya kadar inse de Sarı - Kırmızılı oyuncular tekrar arayı açmayı bildi. Sancho Lyttle üzerinden skor üretmeye devam eden Galatasaray Odeabank, savunmadaki sert duruşunu devam ettirdi. Fenerbahçe'yi zor şutlara zorlayan ekip, rakibinin hücumlardan eli boş göndermeye devam etti. Maç Jelena Dubljevic'in serbest atış isabetleriyle son buldu. Galatasaray Odeabank karşılaşmayı 18 sayı farkla önde tamamladı. Sarı - Kırmızılılar 72-54'lük deplasman galibiyetine imza atarken ligdeki liderliğini de sürdürdü.

 

 

DHA-Spor - Türkiye-İstanbul