Sarı-lacivertli takımın Portekizli teknik direktörü, Municipal Stadı'ndaki basın toplantısına futbolcusu Alper Potuk'la katıldı.

İlk maçta Braga'nın iyi bir takım olduğunu herkesin gördüğünü vurgulayan Pereira, şöyle konuştu:

"Braga'yı gayet iyi tanıyorum, kişilikli bir takım. Kendilerine güveniyorlar. Onlar da biz de çeyrek finale çıkmak istiyoruz. İki takım da kaliteli oyunculardan kurulu. Zor olacağını biliyoruz. İki takım da futbol oynamayı seviyor. Futbol olarak güzel bir gösteri olacak yarın. Kendi oyunumuzu oynamaya geldik. Başka oyun tarzı bilmiyoruz. İlk günden beri aynı oyunu oynuyoruz. İlk maçı 1-0 kazandık diye hiçbir şey değişmeyecek. 0-0 gibi başlayıp kazanmak için oynayacağız."

İki takımında temel prensibinin iyi futbol oynamak olduğunu anlatan Portekizli çalıştırıcı, "Oyunu bekleyerek çirkinleştirmeyen iki takım olacak sahada. Küçük detaylar maç sonunu belirler. Güçlü yanları az zaafları var. Güçlü yanlarını durdurup az zaaflarını kullanarak evimize mutlu dönmek istiyoruz" dedi.

- "Savunma yapmaya gelmedik"

Gol yemedikleri takdirde turu geçeceklerini bildiklerini anlatan Pereira, buna rağmen savunma yapmak için Braga'ya gelmediklerini aktardı.

Oyuncularından savunma yapmalarını istemeyeceğini aktaran tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

"Gol yemezsek turu geçiyoruz. Hayatımın hiçbir döneminde savunma yapmak için çalışma yapmadım. Bazen oyun tarzınıza rakip izin vermez. Ben top hep bizde olsun isterim, kaybedince de baskı yapıp kazanalım ve oyunu domine edelim. Bazen rakipleriniz buna izin vermez ve sizi savunma yapmak zorunda bırakabilir.  Asla hiçbir oyuncum benim ağzımdan 'avantajımız var savunma yapmaya geldik' cümlesini duyamaz."

- "Devam etmek istiyoruz"

Pereira, UEFA Avrupa Ligi'nde güzel bir dönem yaşadıklarını ve yola devam etmek istediklerini belirtti.

Portekizli çalıştırıcı şöyle devam etti:

"Avrupa'da güzel bir dönem yaşıyoruz ve devam etmek istiyoruz.  Portekiz veya başka ülke takımı fark etmez. Ben takımları kalite olarak değerlendiririm ve Braga da kaliteli bir takım. Dersimize iyi çalıştık. Türkiye'de Portekiz'in 3 büyük takımı tanınıyor. Braga, 3 büyük takımla çok iyi mücadele ediyor. Burada çok maç oynadım ve her zaman zor olmuştur. Sonucu küçük detaylar belirlemiştir. Büyük bir takımla oynayacağız. Umarım Türkiye'deki taraftarlar Braga'nın iyi bir takım olduğunu anlamıştır. Belki de bu sezonki en zor maçımızı oynadık onlarla. Cesur bir takımız. Kesinlikle savunma yapmaya gelmedik. Şuna eminim ki futbol açısından çok güzel bir gösteri izleyeceğiz."

Öte yandan basın toplantısının sonunda Pereira'nın, tercümanı Deniz Sarıtaç'a "Benim söylediğimden daha fazlasını yazmadığına emin misin sen?" diyerek espri yapması toplantı salonunda gülüşmelere neden oldu.

- Alper Potuk: "Braga'yı devirip çeyrek finale çıkmak istiyoruz"

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, Braga'yı Portekiz'de de yenerek çeyrek finale çıkmak istediklerini dile getirdi.

Sözlerine Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek başlayan Alper, "Başta Umut'un olmak üzere tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Kötü günlerde ülkemize birazcık da olsa sevindirici haber vermek için elimizden geleni sahada yapacağız" dedi.

Braga'ya kazanmaya geldiklerini vurgulayan Alper, "Tekrar kazanıp üst tura çıkmak istiyoruz. Braga'nın çok güçlü ve zor kaybeden takım olduğunu biliyorduk. Çok zor olacağını biliyoruz. İlk maçta hedefimiz gol yemeden kazanmaktı. Bir tane attık. Daha fazla da atabilirdik. İlk maçtaki gibi Braga'yı devirip çeyrek finale adımızı yazdırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.