1998'den bu yana başında bulunduğu FIFA'da 2019'a kadar görevde kalacak Blatter, 139 oyun gerektiği ilk turda 133 oy alırken, rakibi Prens Ali 73 oyda kaldı. Oylamada ikinci tura geçilmeden önce Prens Ali adaylıktan çekilince, Blatter, hakkındaki tüm yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karşın yine başkan oldu. 



FIFA'da başkanlık oylaması saat 18:00 civarında başladı. ABD Futbol Federasyonu'nun isteği üzerine elektronik oylama uygulanmadı. Her futbol federasyonu başkanı teker teker oylarını gizli olarak iki sandıkta kullandı. Ardından açık sayım yapıldı. Her iki sandık tüm kongre üyelerinin gözü önünde masaya döküldü. Denetçiler eşliğinde her zarf teker teker açılarak, sayıldı ve denetçilerin gözü önünde oylar sayıldı. Saat 20:00 civarında açıklanan ilk tur sonuçlarına göre mevcut başkan Sepp Blatter 133, Prens Ali ise 73 oy aldı.

 

İki aday da ilk turda seçilmek için gerekli olan 139 oya ulaşamayınca ikinci tura geçilme hazırlıkları başladı. Ama Prens Ali bu sırada adaylıktan çekildi.

"GEMİNİN DÜMENİNDE OLACAĞIM"


İkinci tura gerek kalmadan başkan olan Sepp Blatter, "Beni yeniden seçtiğiniz için teşekkür ederim. FIFA gemisinin dümeninde olacağım. Bu gemiyi sağ salim kıyıya yanaştıracağız" dedi.

 

"FIFA'YI YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"


Blatter, "Yönetimde daha çok kadına ihtiyacımız var. Ben inançlı bir adamım. Biliyorum ki, Tanrı, Allah bizim FIFA'yı yeniden ayağa kaldırmamızda bizim yanımızda olacak. Dört yıl sonra ise başkanlık görevimi yerime seçilecek kişiye devredeceğim" ifadesini kullandı.