Mahkeme, 41 yaşındaki sağlık görevlisi Ian Hepworth'u 3 ay, 20 yaşındaki aşçı Alexander Booth'a 2 ay hapis cezası verdi. Savcının talep ettiği cezaları onaylayan mahkeme, ayrıca bu iki isim için Fransız topraklarına iki yıl giriş yasağı getirdi.

İki İngiliz saldırgan, ''Fransız güvenlik güçlerine hakaret etmek ve şişe atmak suçundan'' mahkum oldu. Marsilya Mahkemesi, bu kişilerin haricinde olayların ardından gözaltına alınan ve aralarında İngiliz, Avusturyalı ve Fransız vatandaşlarının da bulunduğu 8 kişiyi daha yargılayacak. Kavgaya karışmasına rağmen, Rus taraftarlar yargılananlar arasında bulunmuyor.

Çıkan kavgada, 4'ü ağır toplam 35 kişi yaralanmıştı.

MAHKEMEDE RUS TARAFTAR YOK

Marsilya'da İngiliz ve Rus taraftarlar arasında yaşanan olaylarla ilgili mahkeme karşısına çıkarılanların arasında Rus vatandaşının olmaması dikkati çekti.

Marsilya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Marsilya olayları" davasında, 6 İngiliz, 1 Avusturya ve 3 Fransız vatandaşı yargılandı. İki İngiliz vatandaşı, olaylara karıştıkları gerekçesiyle hapis cezası alırken, bazı taraftarlara da Fransa'ya 2 yıl girmeme cezası verildi. Gözaltına alınan, tutuklanan veya ceza alanların arasında hiçbir Rus vatandaşının bulunmaması ise dikkati çekti.