UEFA, Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle uzun süredir gözlem altında tuttuğu Galatasaray'a 1 yıl ceza verdi. Galatasaray hukukçuları zaman geçirmeden UEFA'dan gelen cezanın üzerinde çalışmaya başladı. Yönetim kurulu, 21 sayfalık karar üzerinde çalıştıktan sonra atılacak adımları da belirledi.

Önce CAS kapısı çalınacak

Fanatik'te yer alan habere göre, Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 3 Temmuz sürecinde izlediği yolu takip ederek, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuruda bulunacak.

Federal Mahkeme kararları umutlandırıyor

CAS'tan olumsuz yanıt alınması halinde ise İsviçre Federal Mahkemesi'nin kapısı çalınacak. Galatasaray'ı bu aşamada umutlandıran unsurlar, federal mahkemenin geçmişte verdiği kararlar.

İsviçre Federal Mahkemesi'nin benzer davalarda, "Finansal konular için finansal yaptırımlar uygulanır. Sportif yaptırımlar uygulanamaz" şeklindeki kararları; Galatasaray yönetimini umutlandırıyor.

'Cezayı kaldırırız'

Kulübün avukatlığına soyunan İsviçreli ünlü hukukçu Jean Louis Dupont'un da karar açıklanır açıklanmaz Galatasaray yönetimi ile görüşerek, "En kötü ihtimalle İsviçre Federal Mahkemesi'nde 1 yıllık cezayı kaldırırız" diyerek; yöneticileri moral verdiği ifade edildi.