Spor Toto Süper Ligin 11. haftasında Galatasaray, Fenerbahçe'yi ağırlayacak. İki takımda sahaya galibiyet için çıkacak. 3 maçtır galip gelemeyen ve son haftalarda sakatlıklarla boğuşan Galatasaray, taraftarı önünde zorlu karşılaşmayı kazanmak istiyor. Tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapan Fenerbahçe ise Türk Telekom Stadyumunda galip gelerek taraftarına 3 puan hediye etmek istiyor. Zorlu mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek. Saat 21:00'de başlayacak maç öncesi ilk 11'ler belli oldu. 

İLK 11'LER 

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Ozan, Serdar, Ömer, Donk, Ndiaye, Belhanda, Onyekuru, Rodrigues, Eren 

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Jailson, Eljif, Ayew, Benzia, Valbuena, Frey 

388. KARŞILAŞMA

Fenerbahçe ile Galatasaray, Spor Toto Süper Ligde oynayacakları maç ile birlikte toplamda 388. kez karşı karşıya gelecek. Söz konusu karşılaşmalarda sarı-lacivertlilerin 146'ya 123 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. 118 maç ise berabere bitti. 

FENERBAHÇE'DE 7 EKSİK 

Fenerbahçe'de Slimani Ankaragücü maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Galatasaray derbisinde oynamayacak. Ayrıca Mehmet Ekici, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kaan Güçtekin'in sakatlıkları bulunuyor.Fenerbahçe'de Aatif Chahechouhe, Volkan Demirel ve Nabir Dirar ise kadro dışı.

FERNANDO, NAGATOMO VE EMRE AKBABA DERBİDE YOK

Galatasaray'da Yeni Malatyaspor maçında sarı kart gören Mariano cezası nedeniyle derbide forma giyemeyecek. Ayrıca Galatasaray'da Nagatomo, Fernando, Emre Akbaba gibi önemli oyuncuların sakatlıkları bulunuyor. 

SON 10 MAÇIN 5'İ BERABERE BİTTİ 

İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçın 5'i berabere tamamlandı. Rekabetteki son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 3, Galatasaray 2 kez galip geldi, taraflar 5 maçta birbirlerine üstünlük sağlamayı başaramadı.

TERİM, FENERBAHÇE'YE KARŞI ÜSTÜN 

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile daha önce 27 maç yaptı. Sarı-kırmızılı takım bu derbilerin 10'unu kazanırken, 8'inde berabere kaldı, 9'unda ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray, tecrübeli teknik adam idaresinde Beşiktaş ile oynadığı 28 derbide ise 11 galibiyet, 12 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı.