UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda İskoçya temsilcisi St Johnstone ile karşılaşan Galatasaray, 1-1'in rövaşında deplasmanda rakibini 4-2 mağlup etti. Bu skorlarla Galatasaray bir üst tura yükseldi.

İskoçya'da oynanan maçta Galatasaray'ın gollerini 29'uncu dakikada Mbaye Diagne, 64'üncü dakikada Kerem Aktürkoğlu, 70'inci dakikada Sofiane Feghouli, 92'nci dakikada ise Emre Kılınç kaydetti.

St Johnstone ise 37'nci dakikada Galatasaray'ın kalecisi İsmail Çipe'nin kendi kalesine attığı gol ve 93'üncü dakikada da Michael O'Halloran ile fileleri havalandırdı.

Sarı kırmızılı takım, bir üst tur olan play-off turunda Danimarka ekibi Randers ile karşılaşacak.

Trabzonspor penaltılarla yoluna devam etti

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3'üncü Ön Ele Turu'nda Trabzonspor, 3-3'ün rövanşında deplasmanda Norveç kulübü Molde ile 1-1 berabere kaldı. 

Trabzonspor'un golünü 57. dakikada Edgar Ie kaydetti. Molde'nin golünü ise 90+7'de Björn Sigurdarson attı.

Uzatmalara giden maçta bu bölümde de skor değişmeyince turu geçen tarafı penaltı atışları belirledi. 

Penaltı atışları sonrasında rakibine 4-3'lük üstünlük kuran bordo-mavili ekip, play-off turunda Roma'nın rakibi oldu.

Sivasspor ilk maçın avantajıyla turu geçti

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'nda Türkiye'yi temsil eden diğer takım Sivasspor ise rövanş maçında sahasında Gürcistan temsilcisi Dinamo Batumi ile 1-1 berabere kaldı. 

Mücadelenin 90 dakikası konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanınca uzatmalara gidilen maçta Felix'in attığı golle 1-1'lik eşitliği sağlayan Sivasspor, ilk maçı 2-1 kazanmanın avantajıyla turu geçti. 

Kırmızı-Beyazlılar play-off turunda Danimarka'nın Kopenhag takımıyla eşleşti.

Avrupa Ligi ve Avrupa Konferasn Ligi'nde play-off turu maçları 19 ve 26 Ağustos'ta yapılacak.