Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk hafta maçında İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'e 2-0 yenildi.

 

Mücadeleye baskılı başlamak isteyen Galatasaray, top kontrolünü elinde tutsa da meşin yuvarlağı ikinci bölgeye taşımakta zorlandı. Atletico Madrid orta sahasının iyi alan kapatması nedeniyle savunmadan istediği pasları çıkartamayan sarı-kırmızılılar, bu nedenle Sneijder, Podolski ve Burak gibi önemli gol ayaklarını topla buluşturamadı. Atletico Madrid'in 18 ve 25. dakikalarda Griezmann ile bulduğu gollere engel olamayan "Cim Bom", ilk yarının son bölümünde baskı kurmak istese de rakip kalede organize bir tehlike gerçekleştiremedi ve devre arasına 2-0 geride gitti.

 

Mücadeleye iyi savunma yaparak başlayan Atletico Madrid, rakibinin oyun kurmasına engel oldu. İlk yarı boyunca sakinliğini koruyan ve topu kanatlara açan İspanyol ekibi, sağ tarafından gelen ortalarda Griezmann'ın ayağından iki gol buldu. Topu ileri taşıyamayan ev sahibi takım karşısında maçın kontrolünü eline alan Atletico Madrid, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

 

İkinci yarıda baskılı oyun 

 

İlk yarıda kurmak isteyip ancak başaramadığı baskıyı ikinci devrede gerçekleştiren Galatasaray, oyunu rakip yarı alana yığdı. İkinci yarıda oyuna giren Yasin ile sağ beke geçen Denayer'in etkili oyunuyla hareketlenen sarı-kırmızılılar, taraftarının da desteğini arkasına alarak rakip kaleye yüklenmeye başladı ancak Podolski, Sneijder ve Selçuk'un uzaktan şutları dışında pozisyon bulamakta zorlandı. Rakibinin orta alanı kalabalık tutarak oyuna denge getirmesinin ardından kaleye gitmekte zorlanan "Cim Bom", maçın kalan bölümünde skoru değiştiremedi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sezonun ilk maçından 2-0 mağlup ayrıldı.

Galatasaray'ın ikinci yarıdaki baskılı oyunu karşısında savunmaya çekilen Atletico Madrid, rakibinin organize bir atak geliştirmesine engel oldu. Sarı-kırmızılıların 15 dakikalık baskısını orta sahaya Gabi'nin girmesiyle kıran İspanyol ekibi, oyuna denge getirdi. Önde olmanın verdiği avantajla fazla risk almayarak, kontra ataklarla gol arayan Atletico Madrid, 86. dakikada Griezmann ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. İspanyol ekibi, ilk yarıda bulduğu gollerle mücadeleyi 2-0 kazandı.