NtvSpor'un haberine göre; Galatasaray'da edv derbi öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. İtalyan teknik direktör Mancini'nin savunma oyuncusu Chedjou ile yeni transfer Hajrovic'i 18 kişilik Fenerbahçe maçı kadrosuna almadığı belirtildi.
 
Dev derbide iki takım da klasik formalarıyla sahada olacaklar. Galatasaray parçalı formasını, Fenerbahçe ise çubuklu formasını giyecek.
 
Drogba oynamak istiyor!
 
Henüz sakatlıktan yeni çıktığı için kendisini riske etmek istemeyen ve hocasıyla görüşen Fildişili, “Hazırım, hiçbir sıkıntım yok” dedi.
 
İtalyan hocanın tam olarak ikna olmadığını düşünen Drogba, doktorlardan da Mancini’ye hazır olduğu yönünde rapor vermelerini istedi.
 
377. randevu!
 
Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları derbiyle tarihlerinde 377. kez karşı karşıya gelecek.
 
Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 105 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.
     
Sarı-lacivertliler, geride kalan 376 maçtan 143'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 120 kez galip geldi. İki takım 113 maçta ise eşitliği bozamadı.
     
"Sarı Kanaryalar"ın attığı 526 gole, "Cim Bom" 477 golle karşılık verdi.