Olağanüstü genel kurulda başkan seçilen Infantino, FIFA'nın internet sitesine yaptığı açıklamada, "Futbolcuları, onların tecrübelerini dinlememiz gerekiyor. Karar alma süreçlerine dahil olmaları lazım. Oyuncuların katılımı önemli çünkü futbolun yıldızları onlar" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmalara fazla sekte vurmadığı sürece, hakemlere yardımcı olmak için teknolojiden yararlanılabileceğini dile getiren Infantino, "Futbol, özel bir oyun. Dünyanın en güzel ve en önemli sporu. (Teknolojiyi kullanırken) Futbolu öldürmek zorunda değiliz. Oyunun akışının bozulmayacağına ikna olduktan sonra teknolojinin, futbola nasıl yardımcı olabileceğini görmemiz gerekiyor. Testlere ne kadar erken başlarsak o kadar iyi" değerlendirmesinde bulundu.

FIFA Dünya Kupası'na katılan takım sayısını 32'den 40'a çıkarma önerisini yineleyen İtalyan asıllı İsviçreli futbol adamı ayrıca, eskiden maçlara kot pantolonuyla gittiğini ancak şu an kravat ve takım elbiseyle izlemek zorunda kaldığını hatırlatarak, "Bunu değiştirmeliyiz. Futbolun liderleri olarak siyasetçilerden çok taraftarlar gibi görünmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.