İlk olarak Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden çekilme sürecini başlattı, onu takip eden Chelsea çekilmek için gerekli belgeleri hazırladığını bildirdi.

Ardından Arsenal, Liverpool, Manchester United ve Tottenham da Avrupa Süper Ligi'nden çekileceklerini açıkladı.

Pazar gecesi, İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün katılımıyla Avrupa Süper Ligi kurulduğu açıklanmıştı. Plan UEFA, FIFA, İngiltere hükümeti ve taraftarların büyük kısmının tepkisini çekmişti. Ayrıca, bu ligde oynayan futbolcuların diğer liglerden men edilebilecekleri uyarısında bulunulmuştu.

Manchester United 'taraftarlarının, İngiltere hükümetinin ve diğer tarafların tepkilerini dikkatli şekilde dinlediklerini' ve Süper Lig'de yer almama kararını verdiklerini açıkladı.

Arsenal de "hata yaptık" diyerek, taraftarlarını ve "geniş futbol topluluğunu" dinleyerek çekildiklerini belirtti.

Chelsea'nin sahibi Roman Abromoviç'in de taraftarların tepkisi ve yönetim kuruluyla yaptığı toplantının ardından çekilme kararını aldığı kaydediliyor.

Brighton ile oynanacak Premier Lig mücadelesi öncesi 1000 kadar Chelsea taraftarı, Stamford Bridge'te toplanıp, takımlarının Süper Lig'e katılmasını protesto etmişti.

Liverpool Kaptanı Jordan Henderson Twitter paylaşımında "Hoşlanmıyoruz ve olmasını istemiyoruz. Bu bizim ortak pozisyonumuz. Bu futbol kulübüne ve taraftarlarına bağlılığımız mutlak ve koşulsuzdur. Asla yalnız yürümeyeceksin" demişti.

İspanyol ligi La Liga'dan Barcelona ve Atletico Madrid'in de ligden çekildikleri haberleri geliyor.

Kurucu 12 takım şöyle sıralanmıştı;

İngiltere Premier Ligi'nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya La Liga'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid; İtalya Seria A'dan Milan, Inter Milan ve Juventus.

Takımların imzaladıkları katılım belgelerinin ne kadar bağlayıcı olduğu belirsiz.