LONDRA (AA) - İngiltere Premier Lig'de Chelsea, Arsenal, Manchester United ve Liverpool 22. haftayı galibiyetle kapatırken, sahasında mağlup olan Manchester City liderin 5 puan gerisine düştü.



Yeni yıla Tottenham mağlubiyetiyle başlayan lider Chelsea, geçen haftaki Newcastle galibiyetinin ardından bu hafta da Swansea City deplasmanında farklı kazandı. Oscar ve Diego Costa'nın ikişer golüyle ilk yarıyı 4-0 önde kapatan Londra temsilcisi, Alman futbolcusu Schürrle'nin 79. dakikadaki golüyle sahadan 5-0 galip ayrıldı. Ligdeki son iki maçında sahadan gol yemeden ayrılan Jose Mourinho'nun öğrencileri, en yakın takipçisi Manchester City'nin puan kaybetmesiyle aradaki farkı beş puana çıkardı.



Sahasında Arsenal'ı ağırlayan son şampiyon Manchester City, Cazorla'nın 24. dakikada penaltıdan kaydettiği golle soyunma odasına 1-0 geride gitti. Fransız golcüsü Giroud ile 67. dakikada farkı ikiye çıkaran "Topçular", kalan dakikalarda skoru korudu ve haftayı üç puanla kapattı.



Güçlü rakibini 2010 yılının ekim ayından bu yana ilk kez deplasmanda mağlup eden Arsenal, Manchester ekibinin ligdeki 12 maçlık yenilmezlik serisine de son verdi. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, 18 kişilik kadroda yer aldı ancak forma şansı bulamadı.



Ligde son üç haftayı puan kayıplarıyla kapatan Manchester United, Queens Park Rangers deplasmanından üç puanla döndü. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada "Kırmızı Şeytanlar"a galibiyeti getiren golleri 58. dakikada Fellaini ve 90+4. dakikada James Wilson kaydetti.



Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, deplasmanda Aston Villa'yı 2 golle geçti. 24. dakikada Borini ile 1-0 öne geçen konuk ekip, 79. dakikada Lambert'in golüyle rakibini 2-0 mağlup etti. 23 yaşındaki İtalyan forvet Borini, bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti. Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can, mücadelede 90 dakikada forma giydi.



Gol krallığı yarışında Chelsea'nin İspanyol yıldızı Diego Costa, 17 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 14 golle Sergio Agüero (Manchester City), 13 golle Charlie Austin (Queens Park Rangers) ve 12 golle Alexis Sanchez (Arsenal) izliyor.



Premier Lig'de bu hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:

Manchester City - Arsenal : 0 - 2

West Ham United - Hull City : 3 - 0

Aston Villa - Liverpool : 0 - 2

Burnley - Crystal Palace : 2 - 3

Leicester City - Stoke City : 0 - 1

Newcastle United - Southampton : 1 - 2

Queens Park Rangers - Manchester United : 0 - 2

Swansea City - Chelsea : 0 - 5

Tottenham Hotspur - Sunderland : 2 - 1

Everton - West Bromwich : 0 - 0