İspanya'nın önemli spor gazetelerinden  Marca, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  Juventus'un ardından ikinci finalisti belirleyecek Atletico Madrid-Real  Madrid maçını yönetecek FIFA kokartlı Türk hakem  Cüneyt Çakır'dan övgüyle bahsetti.

"KARTLARINI GÖSTERİRKEN BİLEĞİ TİTREMİYOR"

Marca gazetesinde Rafa Guerrero imzasıyla yayımlanan yazıda "Calderon'daki  Avrupa derbisi için  Cüneyt Çakır'dan daha iyi bir hakem olamazdı. Çakır, bu maç için tam bir garanti." denildi. "Çakır, büyük takımlara karşı diz çökmüyor, büyük bir kişilik" diye yazan İspanyol gazetesi, "Maçlardaki büyük ortamlar onu etkilemiyor. Kimseye dışarıdan müdahale izni vermiyor. Futbolcular, ona karşı protestolarında dikkatli ve sinirlerine hakim olmalılar. Çünkü disiplin gerektiren durumlarda kartını göstermekte bileği titremiyor. Ayrıca büyük maçların temposuna çok rahat ayak uyduracak şekilde yüksek bir fizik gücüne sahip." ifadelerini kullandı.

REAL MADRİD'İN YENİLGİSİ YOK

Öte yandan Çakır'ın kariyeri boyunca Şampiyonlar Ligi'nde  Real Madrid'in 6 maçını yönettiği ve İspanyol takımının bu maçlarda hiç yenilgi almadığı (4 galibiyet, 2 beraberlik) hatırlatıldı. Ayrıca Türk hakem şimdiye kadar  Atletico Madrid'in tek maçını yönetirken, geçtiğimiz sezon oynanan bu karşılaşmada Şampiyonlar Ligi yarı finalinde  Atletico Madrid deplasmanda  Bayern Münih'e 2-1 yenilmişti.