Roma deplasmanından galibiyet çıkararak grubunu 2. sırada bitirerek küçük çaplı bir mucizeyi gerçekleştiren Manchester City, 15 Aralık Pazartesi günkü kura çekimine 2. torbadan katılacak.İngiliz ekibin tecrübeli kalecisi Joe Hart ise, 2016 yazında bitecek olan mevcut sözleşmesini çok yakın zamanda uzatacağı müjdesini verdi.28 yaşındaki futbolcu, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada şöyle konuştu:"Çok yakın zamanda kontrat görüşmeleri sonuca bağlanacak.

Kulübümde çok mutluyum ve umarım yakın zamanda imzayı atmış olurum. Şehri ve Manchester City'deki her şeyi seviyorum. Nasıl mutlu olmayayım ki? Yıllardır buradayım. Burası benim kulübüm ve uzun bir süre daha burada kalmak istiyorum."2006 yazında Shrewsbury Town'dan 600.000 Pound karşılığında Manchester City'e transfer olan Joe Hart, Gök Mavililer'de toplam 276 resmi maça çıktı ve 109 maçı gol yemeden tamamladı.2009-2010 sezonunda Birmingham City'de kiralık olarak oynayan Hart, süper bir performans sergileyip Premier Lig'de sezonun en iyi kalecisi seçilmişti.

Ertesi sezon Manchester City'e dönen ligde 38 haftanın tümünde sahaya çıkıp tam 18 maçta kalesini gole kapatarak kulüp tarihindeki rekoru kıran Hart, bu müthiş performansı sayesinde İngilterePremier Lig'de 'Altın Eldiven' ödülünü de almıştı.2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında da aynı ödüle layık görülen tecrübeli file bekçisi, İngiltere Milli takım formasını ise 48 defa terletti.