UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında İtalyan ekibi Juventus ile İspanyol takımı Barcelona karşı karşıya geldi. Almanya'nın başkenti Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelede Barcelona, Juventus'u 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

 

 

Goller: Dk. 55 Alvaro Morata (Juventus); Dk. 4 Ivan Rakitic, Dk. 68 Luis Suarez, Dk. 90+7 Neymar (Barcelona)

 

 

İLK YARI

 

 

Karşılaşmaya iki tarafta tempolu başladı. Juventus ilk dakikada Tevez ile yakaladığı pozisyonu kullanamazken, Barcelona ise ilk atağında Rakitic ile henüz 4. dakikada öne geçti. Devrenin kalan kısmında Juventus Vidal ve Morata ile tehlike yaratırken, oyuna ağırlığını koyan Barcelona Neymar ve Messi ile yakaladığı fırsatları gole çeviremedi.

 

 

Barcelona, ilk yarının kalan bölümünde kısa paslarla oyunun kontrolüne ele aldı.Juventus ise Katalan temsilcisinin savunmada yaptığı pas hataları ve kontra ataklarla tehlike yaratmaya çalıştı. Barcelona'nın geliştirdiği tehlikeli ataklarda Juventus kalecisi Buffon, farkın açılmasına izin vermedi ve ilk yarı İspanya temsilcisinin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

 

1. dakikada ilk tehlikeli atak Juventus'dan geldi. Mascherano'nun kendi sahasında hatalı pasında topu kapan Juventuslu Vidal, meşin yuvarlağı Tevez ile buluşturdu. Arjantinli golcü, iyi vuramayınca top auta gitti.

 

 

4. dakikada Barcelona ilk atağında golü buldu. Messi, sol kanattan taşıdığı topu Neymar'a verdi. Brezilyalı futbolcu, topu ceza sahasına koşu yapan Iniesta ile buluşturdu. Iniesta'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Rakitic, düzgün bir vuruşla Buffon'u avladı: 0-1

 

 

8. dakikada sol kanattan çalımlarla ilerleyen Morata ceza sahası çizgisinin dışında bekleyen Vidal'e pasını verdi. Şilili futbolcunun şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

 

 

9. dakikada sağ kanattan yapılan ortada topu ceza sahası çizgisinde kontrol eden Neymar'ın sert şutunda meşin yuvarlak direğin yakınından auta çıktı.

 

 

13. dakikada başlayan Barcelona atağında, Suarez ile duvar pasına giren Messi'nin ceza sahası çizgisinden sert şutunda kaleci Buffon topu çıkardı.

 

 

24. dakikada topla buluşan Morata, markaj altına girmeden uzaktan bir şutla şansını denese de meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.

 

 

27. dakikada Barcelona atağında Juventus'dan Evra, topu defanstan çıkarmakta zorlandı. Ceza sahasının sol çizgisinde topla buluşan Neymar'ın yerden şutunda meşin yuvarlak kaleci Buffon'da kaldı.

 

 

36. dakikada Barcelona'dan Alba ile Juventus'tan Pogba arasında ceza sahası ön çizgisinde yaşanan ikili mücadelede Pogba'nın yere düşmesinin ardından siyah-beyazlı ekip penaltı bekledi. Hakem Cüneyt Çakır, oyunu devam ettirdi.

 

 

39. dakikada gelişen Barcelona atağında Juventus ceza sahasına çalımlarla hareketlenen Suarez'in yerden şutunda top az farka auta çıktı.

 

40. dakikada Messi'nin geliştirdiği atakla etkili olan Barcelona'da, topla ceza sahasının dışında buluşan Neymar'ın sert şutunda Buffon topu uzaklaştırdı.

 

 

Karşılaşmanın ilk yarısı Barcelona'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

 

 

İKİNCİ YARI

 

 

JUVENTUS: 1 - BARCELONA: 3

 

 

Stat: Berlin Olimpiyat (Almanya)

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)

 

 

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Tevez, Morata

Teknik Direktör: Massimiliano Allegri

 

 

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

Teknik Direktör: Luis Enrique

 

 

Goller: Dk. 55 Alvaro Morata (Juventus); Dk. 4 Ivan Rakitic, Dk. 68 Luis Suarez, Dk. 90+7 Neymar (Barcelona)

Sarı Kartlar: Dk. 11 Arturo Vidal, Dk. 41 Paul Pogba (Juventus); Dk. 70 Luis Suarez (Barcelona)